menu

Marrið í Stiganum - Eva Björg Ægisdóttir (2018)

Alternatieve titels: Vanuit het Duister | Forbidden Iceland #1

mijn stem
3,50 (3)
3 stemmen

IJslands
Thriller

384 pagina's
Eerste druk: Veröld, Reykjavik (IJsland)

Het lichaam van een vrouw wordt gevonden bij de lokale vuurtoren in Akranes op IJsland. Rechercheur Elma, die na jaren weer terug is in haar geboortedorp, stuit op een ingewikkelde zaak waarbij een reeks duistere geheimen wordt blootgelegd. Zaken uit het verleden die niet alleen op de vermoorde vrouw betrekking hebben, maar op de hele gemeenschap. Geheimen die sommige mensen angstvallig verborgen houden, en waar mensen voor over lijken gaan…

zoeken in:
Sharon
Voor mij een thriller die niet super spannend was, maar me wel bleef boeien tot het einde. Ik wilde er gewoon achterkomen hoe het heden en verleden met elkaar verweven was. Ik heb meerdere mensen verdacht en ook weer weggestreept. Uiteindelijk vielen alle puzzelstukjes in elkaar. Wel moet ik zeggen dat ik in het begin wat moeite had met de vele (moeilijke) IJslandse namen.

avatar van Shaky
3,0
Behoorlijk suffe thriller die veel te braaf is en binnen alle veilige lijntjes blijft kleuren. Door de vele personages (die maar weinig met het verhaal te maken hebben) leest het niet prettig, maar het grootste euvel is dat het gewoon simpelweg geen moment spannend wordt.

De omschrijving van het kleine dorpje in IJsland wordt wel goed gedaan en je waant je in een nogal koude, kleine gemeenschap. Het is jammer dat die sfeerschepping op het gebied van omgeving niet wordt doorgetrokken naar het plot of de personages. Wat overblijft is een dertien in een dozijn who dunnit met geen memorabele momenten.

Ik heb niet het gevoel gehad dat ik dit boek niet zou gaan uitlezen, maar ik ga me deze ook niet lang meer blijven herinneren. 5,5je.

Gast
geplaatst: vandaag om 14:10 uur

geplaatst: vandaag om 14:10 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.