menu

The Maid - Nita Prose (2022)

Alternatieve titels: Het Kamermeisje | Molly the Maid #1

mijn stem
3,58 (6)
6 stemmen

Engels
Thriller / Sociaal

304 pagina's
Eerste druk: Ballantine, New York (Verenigde Staten)

'Het kamermeisje' van Nita Prose gaat over Molly, een eenzame, wat zonderlinge en onopvallende jonge vrouw. Ze is geknipt voor haar werk als kamermeisje in het Regency Grand Hotel, waar ze de kussens opschudt en de vuiligheid, het stof en de geheimen van de gasten wegveegt. Echt níémand ziet haar staan. Letterlijk. Maar ze komt ongewild in de spotlights te staan wanneer ze Mr Black, een beruchte en steenrijke gast, dood in zijn bed aantreft. Zo wordt ze van onopvallend kamermeisje opeens hoofdverdachte in een moordzaak en belandt ze in een web van leugens. Hoe kan ze daar nog uit ontsnappen? Gelukkig krijgt ze hulp uit onverwachte hoek, maar zal het op tijd zijn, vóór de moordenaar opnieuw toeslaat?

zoeken in:
5,0
Nita Prose werkt als adjunct-directeur en uitgever van Simon & Schuster Canada. Door deze job heeft ze heel wat boeken in haar handen gehad alsook veel bestsellerauteur begeleid. Nu maakt ze zelf de stap naar het schrijverschap. Het kamermeisje is haar debuut.

Molly, een “bijzondere” jonge vrouw, werkt als kamermeisje in het Regency Grand Hotel. Haar grootste wens tijdens haar job is om ervoor te zorgen dat alles spik en span is. Dit doet ze door zich gedienstig op te stellen en vooral onzichtbaar te zijn. Ze voert taakjes uit die niemand opgemerkt heeft en laat geen stofje achter. Op een doordeweekse werkdag loopt ze de kamer in van Mr. Black. Wanneer ze dichterbij komt blijkt hijzelf dood op het bed te liggen. Wanneer de politie hun onderzoek doet blijkt Molly ineens de hoofdverdachte te zijn. Dit kan Molly niet plaatsen. Gelukkig zijn er vrienden in haar omgeving die haar willen steunen.

Dit boek deed mij erg denken aan ‘Waar de rivierkreeften zingen’. Een onschuldig jong meisje dat verdacht wordt van moord en moet opboksen tegen de wrede omgeving. Molly is een innemend personage. Doordat ze “bijzonder” is, is ze ook naïef en goedgelovig. Hierdoor wordt er misbruik van haar gemaakt en als lezer voel je echt zo hard met haar mee! Ik zie heel wat autistische kenmerken bij haar maar dit wordt niet letterlijk genoemd in het boek. Molly begrijpt gezichtsuitdrukkingen en uitdrukkingen niet. Ze neemt alles letterlijk waardoor sarcasme haar bijvoorbeeld niet opvalt. Ze doet wel haar best en probeert hierin te leren. Hierdoor voelt Molly als personage zo levendig aan! Ze weet emoties bij mij los te weken.

De schrijfstijl van Prose is supervlot. Je hebt niet door dat je aan het lezen bent. Je lijkt helemaal te worden opgeslorpt in het verhaal. Ik moet bekennen dat het verhaal wel wat voorspelbaar was. Je weet al snel wie het goed en slecht met haar voorheeft. Hierdoor zou ik het verhaal niet meteen een ‘detective’ durven noemen maar ik herken wel kenmerken. Je wordt nieuwsgierig naar wat er nu precies gebeurd is.

Dit boek heb ik dus supersnel moeten uitlezen! Ik kon hem niet neerleggen en raad hem zeker aan!

Gast
geplaatst: vandaag om 23:42 uur

geplaatst: vandaag om 23:42 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.