menu

Hanteringen av Odöda - John Ajvide Lindqvist (2005)

Alternatieve titel: De Doden Keren Terug

mijn stem
3,38 (12)
12 stemmen

Zweeds
Thriller / Griezel

343 pagina's
Eerste druk: Ordfront, Stockholm (Zweden)

Na een langdurige hittegolf is de lucht boven de stad plotseling geladen met elektriciteit. Lichten kunnen niet meer uit, machines draaien onafgebroken door. De toestand is chaotisch. Maar even plotseling als de situatie is ontstaan, is ze opgelost. Toch is er iets veranderd. Journalist Gustav Mahler, gepensioneerd, ontvangt een telefoontje van het ziekenhuis. De doden in het mortuarium zijn wakker geworden. Geldt dit nu ook voor zijn kleinkind, dat hij onlangs heeft begraven? Elvy, die haar man tot aan zijn dood heeft verzorgd, schrikt midden in de nacht wakker. Wie staat daar voor de deur? De doden keren terug. En ze willen wat iedereen wil: thuiskomen. Maar is er plek voor hen?

zoeken in:
4,0
Ik vond deze beter dan 'laat de waare binnenkomen'. Beetje traag maar goed leesbaar en met een hele mooie einde. Ik hoop dat hier een verfilming van komt. 'Låt den rätte komma in' heeft al bewezen dat het heel goed kan.

vermeerf
Erg goed boek met een zeer originele kijk op levende doden. Bij vlagen echt horror maar ook aangrijpend en een erg indrukwekkend einde.

Boekenwurm67
Er is ook een filmversie van inmiddels voor de liefhebbers. Koppelingsverzoek heb ik al uitgezet.

Gast
geplaatst: vandaag om 02:30 uur

geplaatst: vandaag om 02:30 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.