menu

Is China Nog te Stoppen? Hoe een Virus de Wereldorde Verandert - Henk Schulte Nordholt (I) (2021)

mijn stem
2,00 (1)
1 stem

Nederlands
Politiek

136 pagina's
Eerste druk: Querido, Amsterdam (Nederland)

Aanvankelijk was China het middelpunt van de coronacrisis. Niet voor lang. Het land was al snel coronavrij en de economie groeit inmiddels weer stevig. De communistische partij greep de crisis aan om de ‘Grote Wedergeboorte van de Chinese Natie’ versneld uit te voeren. In het midden van de 21ste eeuw moet China een perfect draaiende eenpartijstaat zijn die economisch, militair en vooral technologisch zijn gelijke niet kent. Deze wezenlijke bedreiging voor de democratische wereld wordt niet goed onderkend – met name niet door Europa. In Is China nog te stoppen? legt Henk Schulte Nordholt uit wat de communistische partij drijft, hoe zij de macht van het land versterkt en wat onze reactie zou moeten zijn. Zijn slotakkoord is hoopvol: Xi Jinping gaat er niet in slagen het land blijvend naar zijn hand te zetten.

zoeken in:
avatar van mjk87
2,0
Geen heel geweldig boekje, vooral omdat Schulte Nordholt vrijwel niets nieuws weet te brengen. Het leest allemaal wel prima weg en de info vind ik ook wel interessant, maar heb ik inmiddels wel vaak genoeg gelezen en boeiend wordt het nergens. Pas tegen het einde wordt het beter, als Schulte Nordholt wat meer kijkt naar de toekomst en zijn visie geeft. Maar dat is helaas wel aan de korte kant, maar wel het beste deel en voegt ook wat toe aan al die boeken over China. 2,0*.

Gast
geplaatst: vandaag om 12:25 uur

geplaatst: vandaag om 12:25 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.