menu

Dagboek van Rottumerplaat - Godfried Bomans (1988)

Alternatieve titel: Dagboek van Rottumerplaat: Relaas van een Angstige Ervaring

mijn stem
4,00 (3)
3 stemmen

Nederlands
Reis

56 pagina's
Eerste druk: Amber, Amsterdam (Nederland)

Enkele maanden voor zijn dood in 1971 verbleef Godfried Bomans zeven dagen het onbewoonde eiland Rottumerplaat. Zijn dagboek is bekend geworden om de eenvoudige sobere toon waarop de auteur van dag tot dag verslag deed temidden van meeuwen en andere waddenzeebewoners.

zoeken in:
avatar van Raspoetin
Deze week zag ik de ontroerende laatste aflevering van Alleen op een eiland met Hans Dorrestijn en daarbij was Paul Haenen te gast. Dorrestijns eenzame verblijf op het eiland Rottumerplaat is in navolging van Godfried Bomans en Jan Wolkers die in 1971 hetzelfde avontuur aangingen. Hun verblijf werd toendertijd via de radio op de voet gevolgd en is door de zegen van het internet terug te luisteren.

avatar van Wandelaar
4,5
De audiolink hierboven werkt niet meer, maar ik kan aanbevelen te klikken naar:

Godfried Bomans en Jan Wolkers op Rottumerplaat (1971) Internet Archive

Behalve informatie vinden over de radioserie kun je hier luisteren en wie-weet downloaden, hoewel ik dat afraad vanwege copyright.
Het blijft een ontroerend relaas, de eenzaamheid op die vreselijke zandplaat, een brug te ver voor de man van de beschaafde wereld die Bomans was. Hoe anders beleefde Wolkers dit avontuur! En dan, het commentaar van Willem Ruis. Ach ja, hij ook.

Gast
geplaatst: vandaag om 07:13 uur

geplaatst: vandaag om 07:13 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.