menu

Je Bent aan de Beurt - Loes den Hollander (2021)

mijn stem
2,00 (1)
1 stem

Nederlands
Thriller

350 pagina's
Eerste druk: Crime Compagnie, Laren (Nederland)

Het verhaal draait om verpleegkundige Tessa, een aantrekkelijke vrouw van middelbare leeftijd met twee studerende dochters, Iris en Kelly. Haar man Levi is na een vrij liefdeloos huwelijk tamelijk jong plotseling overleden. Als Tessa de charmante accountant David Westervink ontmoet, denkt ze opnieuw de liefde van haar leven te hebben gevonden. David vertelt haar dat zijn vrouw Josefien is overleden, en palmt Tessa helemaal in. Al snel blijkt dat David niet in zijn eerste leugen is gestikt en dat hij vooral maar niet alleen in seksueel opzicht een gestoorde psychopaat is. Hij is geobsedeerd door handelingen die Tessa helemaal niet wil. Maar daar stoort David zich niet aan, hij speelt vanuit een machtspositie zijn afschuwelijke spelletjes met haar. Als Tessa met hem wil breken, laat hij niet zomaar los. Tessa voelt zich ernstig bedreigd en gaat te rade bij haar afdelingshoofd Paula die haar op het spoor zet van haar zus Amber Liszt die psychiater is. Die contacten leiden tot allerlei heftige verwikkelingen. David ontmoet in een café twee vrouwen die hem mateloos intrigeren. Het klikt meteen met hen doch er gebeurt met David vervolgens iets heel anders dan hij hoopt en verwacht. David heeft een broeder in het kwaad in zijn vriend Giel de Marechal die na het einde van zijn relatie met Rafaëlla min of meer dezelfde perversies botviert als hij. Giel ondergaat ongewild een eerste wraakactie en raakt daarvan zodanig uit balans dat hij wel erg verregaande stappen onderneemt. In haar pogingen om aan verder contact met David te ontkomen ontmoet Tessa wel zéér verrassend een vrouw die zij vervolgens van meet af aan niet echt vertrouwt. Maar op wat er aan schort kan zij de vinger niet leggen. Intussen brengen de gesprekken met psychiater Amber haar diepere inzichten en enige gemoedsrust.

zoeken in:
Sharon
Dit was niet direct een thriller die we gewend zijn van Loes den Hollander. Loes is in dit verhaal veel directer en harder. Zegt waarop het staat. Bij dit boek vroeg ik me niet af wie wie vermoord had. Het ging meer om het verhaal erg achter. Wat doet een seksueel trauma met iemand. Hoe verwerk je dat en hoe ga je er daarna mee om. Het is wat mij betreft een psychologische boek. Ik weet namelijk niet of ik het een psychologische thriller kan noemen. Het slot vond ik wat afgeraffeld. Dat had ik liever wat uitgebreider willen zien.

Gast
geplaatst: vandaag om 07:22 uur

geplaatst: vandaag om 07:22 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.