menu

Slecht - Jan Simoen (2007)

mijn stem
2,75 (10)
10 stemmen

Nederlands
Jeugdboek
Psychologisch

94 pagina's
Eerste druk: Querido, Amsterdam (Nederland)

Nathan Deweerdt (16) zit in een verhoorkamer bij de politie. Hij heeft wat uitgevreten en zijn agressie kan hij moeilijk onder controle houden. Hij wacht tot een inspecteur hem komt ondervragen. Ondertussen overdenkt hij de voorbije gebeurtenissen. Hij vindt dat hij niks verkeerd heeft gedaan; dat Elke er zelf om gevraagd heeft. Hij is geen doetje, nee, dat geeft hij wel toe. Maar slecht? Nee, slecht is hij niet.

zoeken in:
avatar van Gilraen
4,5
Heel mooi, de ik-persoon beschrijft, wat er gebeurt is, heel geleidelijk. Je blijft lezen omdat je het einde wilt weten. Helaas kom je er niet achter wat er uiteindelijk gebeurt met Nathan en Elke.

5,0
Heel mooi, inderdaad. Aanbevolen literatuur.

avatar van Hannahmontana
0,5
? Ik vond dit een verschrikkelijk boek! Iedereen die het gelezen heeft vindt dat trouwens. Ik heb een hekel aan het hoofdpersonage!

avatar van Gilraen
4,5
Hannahmontana schreef:
? Ik vond dit een verschrikkelijk boek! Iedereen die het gelezen heeft vindt dat trouwens. Ik heb een hekel aan het hoofdpersonage!


Misschien vind je het verhaal wel verschrikkelijk, want dat is ook zo. Wat die jongen doet is niet acceptabel, maar dat maakt het nog geen slecht boek (hoop ik dan maar).
Als het je zo aangrijpt, denk je dan niet dat het boek zijn doel heeft gehaald? Boeken die dat doen, zijn pas goed!

0,5
stomste boek ooit! echt waar, het hele verhaal slaat nergens op?!
goede titel voor het boek: SLECHT!

avatar van gert_r
4,0
Op de achterkant van mijn exemplaar staat dat dit boek gericht is op de doelgroep 14+. Young adult dus. Maar ook voor oudere jongeren is dit helemaal geen slecht leesvoer. Dat vinden de deskundigen ook: het boek verdiende een Gouden_Zoen en een Boekenwelp (achterop mijn exemplaar, naar ik aanneem onterecht, “leeswelp” genoemd). Ik vond het een overtuigend boek. Het viel me wel op dat het uitgangspunt – jongen zit op politiebureau omdat hij wat heeft uitgevreten met z’n (ex-)vriendinnetje, terwijl hij zelf de vermoorde onschuld denkt te zijn – aardig overeenkomt met het titelverhaal van Hittegolf - René Appel (2009), dat in eerste instantie verscheen in 2000. Maar daarmee wil ik zeker niet suggereren dat het plagiaat is; de uitwerking is hier heel anders (en beter).

Gast
geplaatst: vandaag om 13:40 uur

geplaatst: vandaag om 13:40 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.