menu

Turgenev’s Literary Reminiscenses and Autobiographical Fragments - Ivan Toergenjev, Edmund Wilson en David Magarshack (1958)

mijn stem
geen stemmen

Engels / Russisch
Verhalenbundel
Biografie / Kunst en Cultuur

272 pagina's
Eerste druk: Faber & Faber, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Tegen het einde van zijn carrière als romanschrijver richtte Toergenjev zijn pen op de essays, waaruit deze ‘Literary Reminiscenses’ bestaan. Hier bespreekt hij het karakter van creatief schrijven, de houding van de kunstenaar ten opzichte van zijn omgeving en de transmutatie van de ervaring van de kunstenaar in een kunstwerk. Hij biedt ook studies van Poesjkin, Gogol, Belinski, Lermontov en Krylov en een verslag van zijn eigen moeilijkheden bij het schrijven van ‘Vaders en Zonen’. Er zijn ook beschrijvingen van reizen door Italië, stukken over het landleven en ooggetuigenverslagen van de politieke rellen in 1848 in Parijs. In het boek is verder begrepen een essay van 51 pagina’s van Edmund Wilson, dat eerder in 1957 in verkorte versie als artikel in ‘The New Yorker’ verscheen: ‘Turgenev and the Life-giving Drop’. De vertaler David Magarshack zorgt onder andere voor een ‘eerste voorwoord’ van 30 pagina’s, dat elk van de essays uitlegt en de toon zet, voordat Toergenjev zelf zijn eigen werk opent met een beknopte introductie van slechts vier pagina’s die in 1868 in Baden-Baden is geschreven.

Er zijn bij dit boek nog geen berichten geplaatst.

Gast
geplaatst: vandaag om 13:32 uur

geplaatst: vandaag om 13:32 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.