menu

Afterlives - Abdulrazak Gurnah (2020)

Alternatieve titel: Hiernamaals

mijn stem
3,50 (1)
1 stem

Engels
Oorlog / Sociaal

275 pagina's
Eerste druk: Bloomsbury, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Ilyas wordt als kind door Duitse koloniale troepen bij zijn ouders weggehaald. Wanneer hij terugkeert naar zijn dorp ontdekt hij dat zijn ouders zijn verdwenen en dat zijn zus Afiya is weggegeven. Tegelijkertijd keert een andere jongeman met de naam Hamza terug. Hij was niet meegenomen voor de oorlog, maar was verkocht en opgegroeid aan de hand van een officier wiens bescherming hem voor het leven heeft getekend. Met niets anders dan de kleren aan zijn lijf gaat hij op zoek naar werk en veiligheid. En de liefde van de mooie Afiya. Terwijl het lot deze jonge mensen samenbindt wordt de schaduw van een nieuwe oorlog op een ander continent steeds langer en donkerder.

zoeken in:
avatar van eRCee
Ook hiervan staat een Nederlandse uitgave gepland: in het najaar.

kor
Ik had nog niets van deze Nobelprijswinnaar gelezen, ik was dus wel nieuwsgierig. Helemaal omdat ik het land Tanzania redelijk goed ken. Het viel echter tegen. Het is best een leesbaar boek, maar het gaat nergens de diepte in. De hoofdpersonen gaan niet echt leven, je leert ze niet kennen, en worden daardoor ook niet sympathiek of juist niet. In het begin van het verhaal met de beschrijvingen van de Schutztruppe en de oorlog met de Britten blijft het nog wel interessant, het middenstuk lijkt niet echt een kant op te gaan en duurt te lang en in het laatste deel lijkt het alsof er nou gauw een eind aan gebreid moest worden. Het blijft allemaal te oppervlakkig, en beschrijvend.

Gast
geplaatst: vandaag om 12:45 uur

geplaatst: vandaag om 12:45 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.