menu

The Night Always Comes - Willy Vlautin (2021)

Alternatieve titel: De Nacht Valt Altijd

mijn stem
4,25 (4)
4 stemmen

Engels
Sociaal

224 pagina's
Eerste druk: Harper Perennial, New York (Verenigde Staten)

Lynette is uitgeput: ze zorgt voor haar broer, heeft twee slechtbetaalde baantjes en volgt in de avonden een studie. Elke cent die ze verdient spaart ze, in de hoop dat ze ooit een hypotheek voor het huurhuis dat ze deelt met haar moeder en broer in Portland, op zoek naar onafhankelijkheid. Maar als het plan gesaboteerd wordt door haar moeder, wendt Lynette zich uit wanhoop tot schimmige kennissen uit haar verleden. Ze wordt geconfronteerd met morele beslissingen die haarzelf en haar geliefden in gevaar kunnen brengen. Hoe ver durft ze te gaan voor haar vrijheid?

zoeken in:
avatar van Abubakari
4,5
Wederom een prachtig verhaal van Willy Vlautin. Zoals gewoonlijk is het weer kommer en kwel en diepe ellende maar soms gloort er dan toch wat hoop. Een etmaal uit het leven van Lynette maakt een hoop duidelijk over haar leven. In de flashbacks komt naar voren waarom ze wegliep op haar zestiende, waar ze toen verbleef, waarom haar grote liefde in een ramp eindigde, waar haar woede uitbarstingen vandaan komen, hoe ze haar hoofd boven water hield.

In het heden gaat ze op pad om geld bijeen te krijgen, geld wat ze tegoed heeft van andere mensen, om het huurhuis waar ze met haar afgepeigerde moeder en haar geestelijk gehandicapte broer woont te kunnen kopen. Een helse nacht vol spanning en geweld.

In één nacht uitgelezen, het is met 215 pagina's ook geen heel dik boek, maar niet alle boeken van 215 pagina's lees ik in één ruk uit. De boeken van Willy Vlautin pakken me echter altijd wel, zo ook deze weer.
In februari staat er een tour gepland van zijn band, hopelijk is er dan corona ijs en weder dienend weer wat mogelijk, maar goed, ik zal me nog niet zeer verheugen. Wat de muziek betreft, ik kwam pas aan het eind van het boek een qr code tegen waarmee je de soundtrack van dit boek kon luisteren. Zonde dat ik het boek toen al uit had.

Gast
geplaatst: vandaag om 10:15 uur

geplaatst: vandaag om 10:15 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.