menu

La Force des Femmes: Puiser dans la Résilience pour Réparer le Monde - Denis Mukwege (2021)

Alternatieve titel: De Kracht van Vrouwen: Een Verhaal van Moed en Veerkracht

mijn stem
geen stemmen

Frans
Autobiografisch / Waargebeurd

397 pagina's
Eerste druk: Gallimard, Parijs (Frankrijk)

In het door oorlog verscheurde Congo behandelt de onverschrokken voorvechter van vrouwenrechten Denis Mukwege slachtoffers van verkrachting. Corruptie, wreedheden en onverschilligheid houden de conflicten al decennialang in stand, en verkrachting van vrouwen wordt ingezet als oorlogstactiek. Niet alleen in Congo, maar overal ter wereld worden vrouwen mishandeld. Mukwege zet zich ondanks meerdere aanslagen op zijn leven onverminderd in voor zijn missie: dit geweld tegen vrouwen een halt toeroepen. In ‘De Kracht van Vrouwen’ beschrijft Mukwege de worsteling en het lijden, maar ook de hoop en de veerkracht van vrouwen die met seksueel geweld geconfronteerd zijn. Hij behandelde duizenden vrouwen op het randje van de dood, en werd keer op keer verrast door hun herstel, groei en onvermoeibare veerkracht.

zoeken in:
avatar van eRCee
Een van de helden van onze planeet, hij was vandaag te gast bij 'Buitenhof' om over zijn boek te praten. Zeer indrukwekkend: Denis Mukwege - Buitenhof - VPRO

Gast
geplaatst: vandaag om 11:37 uur

geplaatst: vandaag om 11:37 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.