menu

Apollo in Brasserie Lipp: Bespiegelingen over Willem Frederik Hermans - Raymond J. Benders, Wilbert Smulders, Cees Nooteboom, Frida Balk-Smit Duyzentkunst, Hella S. Haasse, Arjan Peters, Wiel Kusters, H.W. Sandberg, H.J.A. Hofland, Hans Keller, Gust Gils, Freddy de Vree, Frans Ruiter, Kester Freriks, Annemarie Kets-Vree, Peter Kegel, Frans A. Janssen, Willem Brakman, Dirk van Weelden, Stephan Enter en Graa Boomsma (2001)

mijn stem
geen stemmen

Nederlands
Verhalenbundel
Ideeƫnliteratuur

251 pagina's
Eerste druk: De Bezige Bij, Amsterdam (Nederland)

'Apollo in Brasserie Lipp' is een eerbetoon aan het werk van Hermans, die op 1 september tachtig jaar oud zou zijn geworden. De titel van deze gevarieerde bundel verwijst naar een passage in `Het grote medelijden', een autobiografisch verhaal van Hermans waarin de hoofdpersoon zich op het terras van deze Parijse brasserie laat meeslepen door overpeinzingen over de Griekse god. De meer dan twintig bijdragen, die behalve in onderwerp ook in soortelijk gewicht grote verschillen vertonen, bestaan uit zowel persoonlijke herinneringen als beschouwingen, die overigens meer een essayistisch dan een literair-theoretisch karakter hebben. Leesbaarheid is een gemeenschappelijk kenmerk. In september 2000 is het Hermans-festival door de naar hem genoemde stichting in Amsterdam georganiseerd. De stukken in 'Apollo in Brasserie Lipp' zijn voor een belangrijk deel bewerkingen van de lezingen die daar werden gehouden.

Er zijn bij dit boek nog geen berichten geplaatst.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:44 uur

geplaatst: vandaag om 11:44 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.