menu

The Hound of Death and Other Stories - Agatha Christie (1933)

Alternatieve titel: The Last Séance and Other Stories

mijn stem
3,75 (2)
2 stemmen

Engels
Verhalenbundel
Griezel

272 pagina's
Eerste druk: Odhams Press, Londen (Verenigd Koninkrijk)

In 'The Hound of Death' werd tijdens de Eerste Wereldoorlog een Belgisch klooster door de Duitsers opgeblazen, waarbij alle nonnen op één na werden gedood. Volgens de dorpeling zou deze non bovennatuurlijke krachten hebeeen gehad, en de Hond des Doods hebben bevrijd. In 'The Red Signal' heeft een geselecteerd gezelschap een ontmoeting met een medium, dat hen waarschuwt niet alleen naar huis te gaan, omdat er gevaar dreigt. In 'The Witness for the Prosecution' wordt een vrouw doodgevonden, en wordt een man hiervoor gearresteerd. Deze beweert echter ten tijde van de moord ergens anders geweest te zijn.

zoeken in:
avatar van manonvandebron
3,5
Agatha Christie is vooral bekend als detectiveschrijfster, maar ze heeft ook een aantal griezelverhalen of gothic tales geschreven. Zeven van de twaalf verhalen verschenen in tijdschriften in 1924-1926. Ze tonen een andere kant van Christie. Soms komen er bovennatuurlijke fenomenen in voor; soms is er een rationele verklaring. Het beste griezelverhaal vind ik Wireless. Die titel slaat op de radio, een recente uitvinding die met haar draadloze verbinding op een bovennatuurlijke fenomeen leek.

Een verhaal dat niet bij de rest van de bundel past, is The Witness for the Prosecution. Dit zou ze later uitbreiden tot een hoorspel en een toneelstuk, en Billy Wilder maakte er een film van. Die latere versies hebben een verrassende ontknoping die nog niet in het originele verhaal zit.

avatar van Jason82
Lees je deze boeken in het Engels manonvandebron?

avatar van manonvandebron
3,5
Jason82 schreef:
Lees je deze boeken in het Engels manonvandebron?

Inderdaad. Agatha Christie is zeer geschikt om in het Engels te leren lezen, omdat de boeken niet zo lang zijn en geen al te moeilijk taalgebruik hebben, met veel dialoog. Bovendien blijf je doorlezen omdat je wil weten wie de moordenaar is.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:21 uur

geplaatst: vandaag om 11:21 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.