menu

De Preek van de Leek : Sigrid Kaag, Femke Halsema, Femke van der Laan, Noraly Beyer, Gerdi Verbeet, Stef Bos, Marjolijn van Heemstra, Stine Jensen, Paulien Cornelisse, Eberhard van der Laan en Alexander Rinnooy Kan op de Kansel - Sigrid Kaag, Femke Halsema, Femke van der Laan, Noraly Beyer, Gerdi Verbeet, Stef Bos, Marjolijn van Heemstra, Stine Jensen, Paulien Cornelisse, Eberhard van der Laan en Alexander Rinnooy Kan (2020)

mijn stem
geen stemmen

Nederlands
Verhalenbundel
Ideeƫnliteratuur

127 pagina's
Eerste druk: Walburg, Zutphen (Nederland)

Vroeger waren dominees opiniemakers. Die rol is overgenomen door columnisten, cabaretiers, schrijvers, journalisten, bestuurders, politici en wetenschappers. Onder hen mannen en vrouwen die zich met lef en visie in het publieke debat mengen. Sommigen beklommen voor één keer de kansel van de Singelkerk in Amsterdam, om een beproefde zondagsdienst te houden. Wat kunnen wij, gelovig of niet, van hen leren? Deze bundel brengt preken van denkers die gevoelige onderwerpen uit de samenleving en hun eigen leven durven te verbinden met een bijbeltekst en gedachten over geloof en vertrouwen.

zoeken in:
avatar van Sol1
Sol1 (crew)
Recensie van 2 februari 2021 door Piet Halma op de site van NieuwWij,
tevens recensie van De Preek van de Leek - Karin Bloemen e.a. (2020) - BoekMeter.nl:

Recensie van twee verschillende uitgaven van De Preek van de Leek
Bijbelverhalen uitgelegd door bekende, vaak geseculariseerde, Nederlanders
Twee recente uitgaven onder eenzelfde titel De Preek van de Leek, laten zien dat ook niet-theologen wel wat te vertellen hebben.
Het fenomeen ‘preek’ verdient een beter imago. Niet langer preken voor eigen parochie, maar een veelal geseculariseerd publiek aanspreken met de oeroude verhalen die de eeuwen hebben getrotseerd. Dat deze je kunnen raken in je ziel is de ondertoon in beide bundels.

Gast
geplaatst: vandaag om 12:50 uur

geplaatst: vandaag om 12:50 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.