menu

Schicksals Sterne - Sarah Lark (2020)

Alternatieve titel: Alle Sterren aan de Hemel

mijn stem
5,00 (1)
1 stem

Duits
Historisch / Sociaal

592 pagina's
Eerste druk: Bastei Lübbe, Keulen (Duitsland)

Hannover, 1910. Het is liefde op het eerste gezicht tussen de Joodse Mia en de adellijke Julius. Maar hun omgeving accepteert hun liefde niet, en ze besluiten te emigreren naar Nieuw-Zeeland, waar ze een paardenfokkerij willen opzetten. Eenmaal daar aangekomen vinden ze de jonge Wilhelmina bereid hen te helpen in het bedrijf. Maar als de oorlog uitbreekt, worden Mia en Julius verdacht van spionage voor de Duitsers en apart van elkaar geïnterneerd. Wilhelmina weet het bedrijf draaiende te houden, maar zij blijkt een heel eigen agenda te hebben, en na de oorlog is niets meer zoals het was...

zoeken in:
5,0
Sarah Lark is over de hele wereld gekend met haar (historische) romans die zich veelal situeren in Nieuw-Zeeland. Voor mij persoonlijk is Alle sterren aan de hemel mijn eerste boek dat ik van haar heb gelezen. Maar dit boek smaakt zeker naar meer! Het verhaal en de schrijfstijl deed mij wat denken aan Agneta’s erfenis van Corina Bomann.

In dit boek hebben paarden een zeer grote rol. De liefde voor paarden straalt er vanaf en elk beest is een uniek personage met zijn of haar specifieke kenmerken/eigenschappen. Daarnaast spelen Julius, Mia en Willy in de hoofdrol. Het verhaal begint in 1910 met Julius die in zijn legeropleiding in Duitsland zit en hierna Mia leert kennen. Ze besluiten voor een toekomst te gaan in Nieuw-Zeeland aangezien er oorlog dreigt te komen en ze hopen dat ze in Nieuw-Zeeland buiten schot gaan blijven. Ze richten de paardenfokkerij Epona-station op en lijken succes te boeken. Toch blijkt de oorlog hen in te halen. Julius wordt verdacht van spionage voor de Duitsers waardoor zowel Julius als Mia worden opgepakt en naar een andere plaats worden gebracht. Willy probeert in tussentijd het bedrijf draaiende te houden. Elk personage dient zich alleen te redden en dit heeft uiteindelijk ook gevolgen voor na de oorlog.

Wauw, wat een boek! Ik zat er meteen helemaal in en werd meegesleept in de verhalen van de hoofdpersonages. Elk individu wist mijn interesse te wekken en toch vallen ze ook weer heel mooi samen. Lark kan realistische en menselijke personen neerzetten. Personen die niet enkel goed of slecht zijn maar die gezien hun achtergrond keuzes maken om te overleven of om een beter leven te hebben. Dit zorgt ervoor dat de keuzes die volgen heel begrijpbaar zijn ondanks de vaak zware gevolgen. Hierdoor komt dit boek bij mij erg binnen en heeft dit verhaal mijn hart geraakt. Er zijn voldoende plotwisselingen die voor verrassingen zorgen zodat het verhaal toch niet voorspelbaar wordt.

Ik ben instant fan geworden van Sarah Lark en ga zeker nog meer van haar lezen! Dit boek is een van mijn favorieten van 2021.

Gast
geplaatst: vandaag om 08:55 uur

geplaatst: vandaag om 08:55 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.