menu

Es Muss Nicht Immer Kaviar Sein - Johannes Mario Simmel (1960)

Alternatieve titels: Het Kan Niet Altijd Kaviaar Zijn | Die Tolldreisten Abenteuer und Auserlesenen Koch-Rezepte des Geheimagenten wider Willen Thomas Lieven

mijn stem
4,57 (7)
7 stemmen

Duits
Avontuur / Spionage

602 pagina's
Eerste druk: Schweizer Druck.- und Verlagshaus, Zürich (Zwitserland)

Wanneer Thomas Lieven in Berlijn met zijn vriendin in een restaurant zit, wordt hij door de Gestapo opgepakt. Zij vertellen hem dat hij in Duitsland persona non grata is, en dat hij het land moet verlaten, tenzij hij voor hen gaat werken. Thomas weigert en vertrekt naar Frankrijk. Wanneer hij met een vriendin in Parijs op een terras zit, wordt hij opgepakt door de Sûreté. Die vertelt hem dat hij in in Frankrijk niet gewenst is, tenzij hij voor hen gaat werken. Thomas weigert en vertrekt naar Londen. Daar wordt hij opgepakt door Scotland Yard, die hem vertelt dat hij in Engeland niet welkom is, tenzij hij voor hen gaat werken. Dit keer zegt Thomas ja, maar enkel en alleen om de grootmachten een hak te kunnen zetten. In het geheim smeedt hij zijn eigen plannen om de diverse inlichtingendiensten tegen elkaar uit te spelen, en er zelf beter van te worden. En wanneer hij het even niet weet...dan gaat hij koken.

zoeken in:
avatar van PeterW
5,0
PeterW (crew)
Een zeer spitsvondig geschreven verhaal. Het wordt gebracht met de nodige spanning, maar vooral met verrukkelijke humor. En voor keukenprinsjes en -prinsesjes staat het vol met recepten, die misschien niet meer van deze tijd zijn, maar wel leuk om eens iets anders op tafel te zetten.

4,5
Inderdaad leuk en vlot geschreven boek en minder zoetsappig dan andere boeken van deze schrijver.
Het boek is in 1961 in een Duitse versie verfilmd.

Gast
geplaatst: vandaag om 21:43 uur

geplaatst: vandaag om 21:43 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.