menu

Killing Rommel - Steven Pressfield (2008)

mijn stem
geen stemmen

Engels
Historisch / Oorlog

352 pagina's
Eerste druk: Doubleday, New York City (Verenigde Staten)

Herfst 1942. De legioenen van Hitler hebben Europa overspoeld. Sovjet-Rusland lijdt onder de Duitse aanval terwijl aan de overkant van het kanaal Groot-Brittannië doorworstelt. En in Noord-Afrika hebben veldmaarschalk Erwin Rommel en zijn Afrika Korps het 8e leger uiteengedreven waardoor de olievelden van het Midden-Oosten worden bedreigd. De uitkomst van de oorlog hangt aan een zijden draad. Daarom komen de Britten met een wanhopig plan voor de dag – om een kleine, zwaarbewapende maar zeer mobiele eenheid achter vijandelijke linies te sturen om een slag te slaan die het leger van Rommel tot stilstand zal brengen. Dat wordt de Long Range Desert Group genoemd en hun wapenfeiten zullen de basis worden van legendes. Gebaseerd op echte gebeurtenissen brengt de nieuwe gedurfde roman van Steven Pressfield de vindingrijkheid en durf van deze non-conformistische commando-eenheid tot leven – een ongelijksoortige, toegewijde ‘bond van broers’ die zoveel opofferde omwille van de vrijheid ...

zoeken in:
avatar van Οὖτις
Voor meer over de Long Range Desert Group, zie ook Ghost Patrol: A History of the Long Range Desert Group 1940-1945 van John Sadler.

Gast
geplaatst: vandaag om 19:25 uur

geplaatst: vandaag om 19:25 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.