menu

The House by the Churchyard - Joseph Sheridan Le Fanu (1863)

mijn stem
3,50 (2)
2 stemmen

Engels
Thriller

484 pagina's
Eerste druk: Tinsley Brothers, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Tijdens een begrafenis op een kerkhof wordt er een schedel gevonden die beschadigd is door twee kruislingse sabelhouwen. Ook zit er een gat in dat mogelijk van een trepanatie afkomstig is. Honderd jaar eerder neemt Mr. Mervyn zijn intrek in het Tiled House, een huis waarvan gezegd wordt dat het er spookt. Mervyn maakt Gertrude, de dochter van generaal Chattesworth, het hof, maar heeft een rivaal in de intrigerende Mr. Dangerfield, de beheerder van de Engelse landgoederen van Lord Castlemallard. Door roddels de wereld in te sturen weet hij de relatie tussen Mervyn en Gertrude te verbreken. Doctor Sturk ontdekt dat Dangerfield niet is wie hij zegt te zijn, en probeert hem te chanteren. Sturk wordt later gevonden met een gewonde schedel, maar overleeft het. Samen met Mrs. Sturk probeert Dangerfield alsnog de doctor om het leven te brengen.

zoeken in:
avatar van Shaky
3,0
Maar liefst 780 bladzijdes (op klein lettertype) heeft de E-book variant die ik gelezen heb. Het verhaal trok zich ook echt ontzettend lang en dat kwam niet alleen door het aantal pagina's. Het hoofdplot is interessant genoeg en er wordt opgebouwd naar een prima ontknoping. De vele subplotjes vond ik vreselijk; jofel gedoe over het zingen van liedjes en het nuttigen van alcohol, halfbakken liefdesrelaties en grappen onderling; het kon me niet snel genoeg voorbij zijn.

Dat zorgde er dan ook voor dat dit geen geweldige leeservaring was. Zodra er weer zo'n onnozel hoofdstuk voorbijkwam dat voor geen millimeter bijdroeg aan het plot, raakte ik afgeleid en had ik de neiging het boek weg te leggen. Wanneer het verhaal zich focuste op het hoofdplot en de daarbij behorende karakterbeschrijvingen en historische context zat ik te smullen.

Een boek met twee gezichten, waardoor ik uiteindelijk niet hoger kom dan een zes.

Gast
geplaatst: vandaag om 09:57 uur

geplaatst: vandaag om 09:57 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.