menu

Het Koninkrijk der Nederlanden in de Tweede Wereldoorlog. Deel 1: Voorspel - L. de Jong (1969)

mijn stem
3,50 (2)
2 stemmen

Nederlands
Historisch

783 pagina's
Eerste druk: Nijhoff, Den Haag (Nederland)

'Voorspel' is het eerste deel van de uitvoerige serie 'Het Koninkrijk der Nederlanden in de Tweede Wereldoorlog' en vormt de aanloop van Nederlandse bezetting. Dr. De Jong begint in 'Voorspel' in de 19de eeuw en laat daarna de Eerste Wereldoorlog en de gevolgen ervan voor Nederland de revue passeren om dan de jaren twintig en dertig te belichten.

zoeken in:
avatar van Raspoetin
Loe de Jong - revandenberg.nl
Alhier is de hele serie als epub in te zien.
Het Koninkrijk der Nederlanden in de Tweede Wereldoorlog - NIOD
En hier als PDF.

Het Koninkrijk der Nederlanden in de Tweede Wereldoorlog, het standaardwerk over de bezettingsperiode, verscheen tussen 1969 en 1994. Van de hand van De Jong kwamen in totaal 12 delen uit, verdeeld over 26 banden. Daarnaast was er nog een dun deel Bijlagen, met onder andere 100 pagina's met wijzigingen op de 12 delen en een register. Bovendien verscheen in 1991 deel 14, Reacties, onder eindredactie van prof. dr. J. Th. M. Bank en prof. dr. P. Romijn. Elk deel dat uitkwam, was een media-event en elk deel werd uitgebreid besproken en becommentarieerd. Nog nooit is in Nederland zo'n korte periode uit de geschiedenis zo uitgebreid beschreven.

Gast
geplaatst: vandaag om 07:26 uur

geplaatst: vandaag om 07:26 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.