menu

Kemp: Passage at Arms - Daniel Hall (1997)

Alternatieve titels: Kemp #2 | Arrows of Albion #2

mijn stem
geen stemmen

Engels
Historisch

344 pagina's
Eerste druk: Orion, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Het is 1347 en na een verpletterende nederlaag bij Crécy likken de Fransen hun wonden terwijl hun koning een nieuw leger bijeenbrengt. Opgesloten in een vruchteloze belegering kamperen de Engelsen in de moerassen rond Calais. Onder hen is voetsoldaat en handboogschutter Martin Kemp, wiens dromen om zijn koning te dienen worden getemperd door de bloederige en brute realiteit van belegeringsoorlogvoering. Nadat hij ternauwernood aan de dood is ontsnapt in een verrassingsaanval van de Fransen ziet Kemp een kans op uitstel wanneer een wankel bestand wordt getekend. Voor Martin Kemp gaan de avonturen verder. Deze voeren hem eerst naar Londen dat zich in de greep bevindt van de Zwarte Dood, vervolgens naar Avignon waar hij in botsing komt met de meedogenloze Franse ridder Sir Geoffroide Chargny en uiteindelijk terug naar Calais waar het allemaal begon. Voor iemand als Kemp kan er kennelijk nooit echt vrede zijn.

zoeken in:
avatar van Οὖτις
Op 23 april 2018 werd deze zelfde titel opnieuw uitgebracht, maar nu bij Canelo Adventure in Londen (Verenigd Koninkrijk), 352 pag., en wel onder het pseudoniem Jonathan Lunn.
Kemp: Passage at Arms – Jonathan Lunn - 2018.
En ja, de opmerking op de boekomslag onder de auteursnaam ‘writing as Daniel Hall’ is misleidend. Het is juist Daniel Hall die schrijft als Jonathan Lunn.

Gast
geplaatst: vandaag om 13:03 uur

geplaatst: vandaag om 13:03 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.