menu

Six Hommes Morts - Stanislas-André Steeman (1931)

Alternatieve titel: Le Dernier des Six

mijn stem
3,50 (1)
1 stem

Frans
Detective / Thriller

155 pagina's
Eerste druk: Librairie des Champs-Élysées, Paris (Frankrijk)

Zes vrienden besluiten de wereld in te trekken. Ieder voor zich zal (hopelijk) fortuin maken en de afspraak is daarbij om binnen vijf jaar het gewonnen fortuin van ieder samen te voegen en gelijk te verdelen. Dat is de achtergrond van dit verhaal dat start nadat de vijf jaar verstreken zijn. Het moment van de reünie is aangebroken maar helaas brengt dit onheil en moord met zich mee. Inspecteur Wens wordt ingeschakeld om het kluwen te ontwarren.

zoeken in:
avatar van Bobbejaantje
3,5
De enige uit het oeuvre van Steeman die een prijs gewonnen heeft met de “Grand Prix Du Roman d’Aventures 1931”. En ook de beste van de drie policiers die ik tot nog toe van Steeman gelezen heb.
Inspecteur Wens - weerkerend figuur in het werk van Steeman - is hier van de partij en doet zijn werk naar behoren in dit moordverhaal vol mysterie. De dosis humor die Steeman wel eens loslaat in zijn werk, is deze keer bijna afwezig, komt enkel tot uiting in het personage van onderzoeksrechter Voglaire. Maar dat deert hoegenaamd niet. Actie en hoofdbrekens maken van het boekje een echte pageturner, tot het verrassende einde toe.

Gast
geplaatst: vandaag om 00:07 uur

geplaatst: vandaag om 00:07 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.