menu

The Diary of Ellen Rimbauer, My Life at Rose Red - Joyce Reardon (2001)

Alternatieve titel: Het Dagboek van Ellen Rimbauer, Mijn Leven in Rose Red

mijn stem
3,40 (5)
5 stemmen

Engels
Griezel / Fantasy

271 pagina's
Eerste druk: Hyperion, New York (Verenigde Staten)

Aan het begin van de twintigste eeuw begon Ellen Rimbauer, de jonge bruid van industrieel John Rimbauer, aan een opmerkelijk dagboek. Het dagboek beschrijft de ontwikkeling van een meisje tot vrouw, maar volgt ook de constructie van hun landhuis Rose Red, een immens bouwwerk in Seattle, dat het toneel werd van vele gruwelijke en onverklaarbare tragedies.

zoeken in:
avatar van PeterW
4,0
PeterW (crew)
Men heeft geprobeerd om hiermee een dergelijke hype te creëren als destijds met The Blair Witch Project; en voor een deel is dat ook gelukt. Ik moet zeggen dat het heel aannemelijk uitgevoerd is. Je zou inderdaad gaan geloven dat e.e.a. op waarheid gebaseerd was. Alleen als je verder gaat speuren kom je er achter dat alles een grote hoax is.

vermeerf
Of het de bedoeling was hier een hype mee te veroorzaken weet ik niet. Ik weet wel dat de film (of mini serie) Rose Red er eerder was. Volgens mij was die niet echt een succes en ik snap de poging om het idee (spookhuis) verder uit te melken dan ook niet echt.

De eerste film vond ik persoonlijk al niets en deze prequel (inmiddels ook verfilmd) kan me ook niet echt bekoren. Nergens spannend en soms zelfs ronduit saai.

Typisch zo'n geval waar de naam Stephen King (hij schreef het scenario voor Rose Red) niet automatisch voor kwaliteit staat. Maar dat geldt helaas voor veel meer van zijn film en tv uitstapjes...

avatar van PeterW
4,0
PeterW (crew)
De mini-serie Rose Red is gebaseerd op dit boek, dat er eerder was dan de serie, die stamt uit 2002. De auteur van het verhaal is ook niet Stephen King maar Ridley Pearson. King heeft het tot filmscript bewerkt en de mini-serie mede geproduceerd en daarom zijn naam aan de titel gehangen.
De film The Diary of Ellen Rimbauer uit 2003 is op zowel boek als serie gebaseerd, maar is naar mijn inziens niet meer geweest dan het meeliften op Kings naam. Deze film stelt ook niet zoveel voor, terwijl ik Rose Red heel vermakelijk vind, op enkele kleinigheden na.

avatar van Jason82
4,0
Ik kocht dit boek een jaar of 2 geleden bij toeval. De persoon van wie ik regelmatig boeken kocht attendeerde me hierop en vroeg een te lage prijs voor een dergelijk fraaie hardcover. Wat een gave cover ? Ik kende het verhaal niet, maar als liefhebber van het genre trok dit me direct.

De "hoofdpersoon" in dit geval is het steeds meer uitdijende huis Rose Red. Op het laatst biedt dit huis ruimte aan 80 logees, honderden gasten voor grote feesten, een heel peleton personeel, etc. etc. Het enige probleem is dat je in dit imposante huis een kans maakt om spoorloos te verdwijnen. Nog groter is de kans dat eigenaar John Rimbauer je via geheime panelen, gangen en kamers bespied in je gastenverblijf of badkamer. Heel gaaf vind ik dat; bezeten huizen met oneindig veel gangen en kamers en allerlei verborgen ruimtes. Qua fantasie kon ik flink losgaan ? het verhaal was goed. Een onschuldig meisje trouwt met een rijke oliehandelaar. Hij is niet zo makkelijk en eist haar lichaam meerdere keren per dag op, maar verder is er nog weinig aan de hand ? de problemen beginnen als ze het plan opvatten een enorm landhuis te bouwen. Langzaam maar zeker trekt Rose Red Ellen naar zich toe, ten koste van al diegenen die haar lief zijn...

Gast
geplaatst: vandaag om 16:42 uur

geplaatst: vandaag om 16:42 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.