menu

Italienska Skor - Henning Mankell (2006)

Alternatieve titel: Italiaanse Schoenen

mijn stem
3,78 (25)
25 stemmen

Zweeds
Psychologisch

344 pagina's
Eerste druk: Leopold, Stockholm (Zweden)

Sinds hij als chirurg een fatale fout heeft gemaakt, leeft Fredrik Welin teruggetrokken op een Zweeds eiland. Hij heeft de stilte opgezocht en sluit zich af voor mensen. Elke dag hakt hij een wak in het ijs om een duik te nemen. Op een dag schuifelt iemand over het bevroren water naar het eiland toe. Het is Harriet, de vrouw die hij bijna veertig jaar geleden verliet zonder iets te zeggen. Ze heeft niet lang meer te leven en vraagt hem een oude belofte na te komen: haar meenemen naar een vennetje in het bos, waar ze ooit zouden gaan zwemmen als ze getrouwd waren. Dit is het begin van een bevreemdende reis die Fredrik

zoeken in:
Wie heeft dit boek gelezen. ben geneigd om hem te kopen.

4,5
Diepgaand boek wat je maar niet kan wegleggen. In één ruk uitgelezen en het liet op mij een diepe indruk achter. de beschrijvingen van de natuur, het ijs, water etc. is zeer overtuigend. Eén van de betere boeken van Mankell

avatar van Remco
4,0
Mijn eerste kennismaking met Mankell en wat een ontzettend prettige! Het karakter van Fredrik is erg goed uitgewerkt en zet aan tot nadenken. Mooi beschreven hoe hij worstelt met de medische fout die hij beging. De rationele onmacht om nog door te gaan en de emotionele onmacht om nog iets van gevoelens toe te laten. De beschrijving van zijn dagelijkse duik in het ijswater om te voelen dat hij leeft vormen een prachtig beeld van de beschadigde psyche.
Het beeld dat wordt opgeroepen van de vrouw op het ijs is geniaal. Zo fantastisch om je haar met rollator op dat enorme stuk ijs voor te stellen... de belofte die haar ooit werd gedaan opeisend.

Ik ben nog niet toegekomen aan een ander boek van Mankell echter ik zag de Daisy Sisters laatst in de boekhandel liggen... misschien wordt dat de tweede!

Gast
geplaatst: vandaag om 20:05 uur

geplaatst: vandaag om 20:05 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.