menu

Mindhunter: Inside the FBI's Elite Serial Crime Unit - John Douglas en Mark Olshaker (1995)

mijn stem
3,25 (2)
2 stemmen

Engels
Waargebeurd / Psychologisch

384 pagina's
Eerste druk: Pocket, New York City (Verenigde Staten)

Mindhunter geeft een kijkje achter de schermen van de gruwelijkste, meest fascinerende en moeilijkste zaken uit de carrière van FBI-profiler John Douglas. Douglas werkte vijfentwintig jaar bij de Investigative Support Unit van de FBI en maakte jacht op de meest beruchte en sadistische seriemoordenaars van onze tijd: de man die als sport op prostituees jaagde in de bossen van Alaska, de kindermoordenaar van Atlanta en de Green River-moordenaar van Seattle. Deze laatste zaak kostte Douglas bijna het leven. Douglas confronteerde, interviewde en bestudeerde tientallen seriemoordenaars, onder wie Charles Manson, Ted Bundy en Ed Gein. Met zijn bijzondere gave om zich in te kunnen leven in zowel jager als prooi, bestudeert Douglas elk misdrijf. In zijn hoofd herleeft hij de acties van moordenaar en slachtoffer, creëert hij daderprofielen, beschrijft hij hun gewoontes en voorspelt hij hun volgende zetten.

zoeken in:
avatar van Insignificance
3,5
Boeiend kijkje in het kijken naar een moordzaak. Vanwege de invalshoeken van Douglas en zijn volgelingen, maar ook omdat er simpelweg vele grote en bekende moordzaken schuine streep moordenaars aan bod komen. Er zitten een paar bizarre en weerzinwekkende tussen. Verplichte kost dus voor hij of zij die een serieuze interesse heeft in het fenomeen seriemoordenaar. Ik vond het op een gegeven moment wel een beetje neigen naar borstklopperij, eerlijk gezegd. Het is de ene loepzuivere voltreffer na de andere, de ene veroordeling na de andere. Er zullen toch ook wel wat missers tussen hebben gezeten, toch?

Gast
geplaatst: vandaag om 14:25 uur

geplaatst: vandaag om 14:25 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.