menu

Caesar's Legion: The Epic Saga of Julius Caesar's Elite Tenth Legion and the Armies of Rome - Stephen Dando-Collins (2002)

mijn stem
geen stemmen

Engels
Historisch

336 pagina's
Eerste druk: John Wiley & Sons, New York City (Verenigde Staten)

Een uniek en diepgaand onderzocht verhaal dat de beproevingen en triomfen van Legio X van Julius Caesar volgt – misschien wel het beroemdste legioen van zijn tijd – vanaf de oprichting tot de zwoegende slag bij Munda en van Thapsus, het tactische meesterwerk van Caesar, tot de grimmige belegering van het joodse fort van Masada. Deze ongekende regimentsgeschiedenis onthult talloze voorheen onbekende details over Romeinse militaire praktijken, het gedrag van Caesar als commandant en zijn relaties met officieren en legionairs en de dagelijkse routine en discipline van het legioen. Van indringende inzichten in de geest van de grootste generaal van de geschiedenis tot een grimmige blik op de gruwelijke realiteiten van oorlog in de klassieke tijd zet dit unieke en meeslepende waargebeurde verslag een nieuwe standaard van uitmuntendheid en detail neer waarnaar alle auteurs van de oude militaire geschiedenis nu zullen streven. Meer dan louter een verslag van een eenheid bevat het de geschiedenis van Rome en het Romeinse leger op het hoogtepunt van hun macht en bloederige glorie. Veel militaire historici beschouwen de legioenen van Caesar als de meest efficiënte infanterie ter wereld voor de komst van buskruit. Dit boek laat zien waarom.

Er zijn bij dit boek nog geen berichten geplaatst.

Gast
geplaatst: vandaag om 13:16 uur

geplaatst: vandaag om 13:16 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.