menu

The Fortune Men - Nadifa Mohamed (2021)

mijn stem
geen stemmen

Engels
Sociaal

372 pagina's
Eerste druk: Viking, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Mahmood Mattan is in 1952 een begrip in Cardiff's Tiger Bay, dat bruist met Somalische en West-Indische zeelieden, Maltese zakenlieden en joodse families. Hij is een vader, opportunist, soms een kruimeldief. Hij is in feite veel dingen, maar hij is geen moordenaar. Dus als een winkelier op brute wijze wordt vermoord en alle ogen op hem vallen, maakt Mahmood zich niet al te veel zorgen. Het is waar dat hij vaker in de problemen is gekomen sinds zijn Welshe vrouw Laura hem heeft verlaten. Maar Mahmood is zeker in zijn onschuld in een land waar volgens hem gerechtigheid wordt gediend. Pas in de aanloop naar het proces, als het vooruitzicht op vrijheid afneemt, begint het tot Mahmood door te dringen dat hij in een angstaanjagende strijd om zijn leven verwikkeld is: tegen samenzwering, vooroordelen en de onmenselijkheid van de staat. En in de schaduw van de strop van de beul begint hij te beseffen dat de waarheid misschien niet genoeg is om hem te redden.

zoeken in:
avatar van Sol1
Sol1 (moderator)
Het boek staat op de longlist van de Booker Prize 2021.

Recensie door Michael Donkor in The Guardian van 28 mei 2021:
The Fortune Men by Nadifa Mohamed review – injustice exposed
The real-life story of the Somali seaman who was wrongfully executed for murder in Wales is powerfully reimagined

Discussions of racial inequity often focus on the US as opposed to scrutinising the entrenched racism on our own shores. With The Fortune Men, Nadifa Mohamed takes her place among the growing crop of British artists and writers of colour – including Reni Eddo-Lodge, Steve McQueen and Jay Bernard – committed to correctively shining a light on recent British history.

Sol1 schreef:
Het boek staat op de longlist van de Booker Prize 2021.

Recensie door Michael Donkor in The Guardian van 28 mei 2021:
The Fortune Men by Nadifa Mohamed review – injustice exposed
(quote)


En nu op de shortlist

Gast
geplaatst: vandaag om 18:02 uur

geplaatst: vandaag om 18:02 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.