menu

A Town Called Solace - Mary Lawson (2021)

mijn stem
2,50 (1)
1 stem

Engels
Sociaal

304 pagina's
Eerste druk: Knopf, Toronto (Canada)

Als de opstandige tiener Rose al enkele weken wordt vermist, verkeert het gezin in crisis. Clara, Rose's jongere zus, houdt dagelijks een wake bij het woonkamerraam, vurig hopend op de terugkeer van haar zus. Maar dan verschijnt Liam Kane. Kane is dertiger, net gescheiden, pas werkeloos en net aangekomen in het stadje, waar hij prompt bij het huis van de buren intrekt. Clara is verbijsterd, omdat haar oudere vriendin, mevrouw Orchard, eigenaar is van dat huis. In de periode van Rose's verdwijning moet mevrouw Orchard een korte tijd verblijven in het ziekenhuis, en Clara beloofde te passen op het huis en Moses, de kat van mevrouw Orchard. Gaandeweg ontvouwt zich langzaamaan een mysterie over mevrouw Orchard, Rose en de vreemdeling.

zoeken in:
avatar van handsome_devil
2,5
De Booker Prize is inmiddels uitgereikt en helaas had ik afgelopen maand niet de tijd om in ieder geval de hele shortlist hier te bespreken, maar ik ga toch vrolijk verder met het bespreken van de gehele longlist. Lawson is een Canadees auteur die zo af en toe een boek uitbrengt en daar altijd hoge ogen mee gooit, maar ik vond A Town Called Solace toch niet uitnodigend genoeg om meer van haar op te gaan zoeken.

Clara is een meisje wiens zus van huis wegloopt van huis en haar favoriete buurvrouw is ook opeens verdwenen. Alles wordt nog erger wanneer een vreemde man in het huis van haar buurvrouw intrekt. Maar toch blijkt die vreemde man zo kwaad nog niet. Liam Kane is net gescheiden, heeft een verdrietig verleden en heeft in dit nieuwe huis, in dit kleine, fictieve Canadese stadje, de tijd om te bedenken wat zijn verdere plannen worden. Clara en Liam groeien naar elkaar toe en langzaam maar zeker wordt Liam steeds meer geaccepteerd door zijn nieuwe omgeving.

Lees verder

Gast
geplaatst: vandaag om 10:21 uur

geplaatst: vandaag om 10:21 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.