menu

An Island - Karen Jennings (2020)

mijn stem
3,00 (1)
1 stem

Engels
Sociaal / Psychologisch

192 pagina's
Eerste druk: Holland House, Berkshire (Verenigd Koninkrijk)

Samuel, de oude vuurtorenwachter, leeft al een lange tijd alleen, maar op een dag brengt de zee hem gezelschap, als er een jonge vluchteling bewusteloos op het strand van het kleine eiland aanspoelt. De komst van de jonge vluchteling confronteert Samuel al snel met herinneringen aan zijn vroegere leven op het vasteland, een leven waarin zijn land leed onder kolonisten. Na een lang gevecht voor onafhankelijkheid viel het land onder de heerschappij van een wrede dictator. De vluchteling zet Samuel aan het denken: wat is een land, en aan wie behoort een land toe? En hoe ver kan je gaan om je bezit te beschermen? Een roman over schuld en angst, vriendschap en afwijzing en de betekenis van thuis.

zoeken in:
avatar van handsome_devil
3,0
Het lezen van de Booker Prize genomineerden heeft tot nu toe nog geen meesterwerk opgeleverd, maar we gaan stug en vrolijk verder met deze onderneming. Een nieuwe kans kreeg ik met An Island, een relatief dun boek met een vrij onweerstaanbaar uitgangspunt. En toch werd ook deze roman niet de parel waar ik op hoopte.

Samuel leeft al heel lang alleen op een eiland waar hij een vuurtoren beheert. Hij leeft er inmiddels al zo lang dat hij op geen enkele manier meer zou passen in een of andere samenleving. Regelmatig spoelen er overleden vluchtelingen aan op ‘zijn’ eiland, maar op de dag dat we zijn verhaal binnenvallen spoelt er een nog levende man aan. Samuel ontfermt zich over de man, maar de man spreekt een andere taal en hij lijkt langzaam maar zeker ook steeds meer ruimte in te nemen en vijandiger te worden.

Lees verder

Gast
geplaatst: vandaag om 08:26 uur

geplaatst: vandaag om 08:26 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.