menu

La Vie de Céline - Frédéric Vitoux (1988)

Alternatieve titels: Het Leven van Céline | Open Domein #20

mijn stem
4,50 (1)
1 stem

Frans
Biografie / Historisch

596 pagina's
Eerste druk: Grasset, Parijs (Frankrijk)

Deze biografie is de winnaar van de ‘Prix Goncourt de la biographie’ 1988 en een aanzienlijk uitgebreidere versie van het oorspronkelijke ‘Céline’ uit 1978, met slechts 251 pagina’s, van dezelfde auteur. Weinig van de belangrijkste schrijvers van de twintigste eeuw zullen zulk een bevoorrechte deelnemer en verbijsterde getuige van hun tijd zijn geweest als Céline. Niets ging aan hem voorbij: de Eerste Wereldoorlog; de stuiptrekkingen van het kolonialisme; het Amerika van de ongebreidelde industrialisatie; de ellende van de buitenwijken; het stalinistische Rusland; de antisemitische uitbarstingen van de jaren dertig, waarvan Céline zelf één van de stemmen was; de nazi-bezetting; of nog de val van het Derde Rijk ... Het leven van Céline verhaalt kortom van een eeuw van grote turbulentie. Uit zijn biografie doemt het tegenstrijdige portret op van een schrijver, tevens arts, die zowel revolutionair is als in het verleden leeft, racistisch en medelevend is, luidruchtig en zwijgzaam, populair en waardevol, uitzinnig en helder. Frédéric Vitoux baseerde zijn biografie onder andere op een schat aan ongepubliceerde brieven en documenten en de allereerste interviews met Céline’s weduwe.

zoeken in:
Een draak van een vent met een klein hart en soms geen hart!

Muzikaal schrijven in emoties (en puntjes... ) daar was hij heer en meester in.

Geweldig nieuws!
De verloren gewaande manuscripten van L-F Céline (na zijn vlucht naar Denenmarken) zijn teruggevonden. Waarschijnlijk gaat het om het vervolg op "Kannonevoer" oftewel "Casse-pipe"

Gast
geplaatst: vandaag om 13:57 uur

geplaatst: vandaag om 13:57 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.