menu

Unfettered - Robert Jordan, Patrick Rothfuss, Terry Brooks, Brandon Sanderson, Jacqueline Carey, Tad Williams, R.A. Salvatore, Naomi Novik, Shawn Speakman, Peter V. Brett, Daniel Abraham, Lev Grossman, David Anthony Durham, Peter Orullian, Blake Charlton, Michael J. Sullivan, Eldon Thompson, Robert V.S. Redick, Carrie Vaughn, Kevin Hearne, Jennifer Bosworth, Todd Lockwood en Mark Lawrence (2013)

Alternatieve titel: Unfettered #1

mijn stem
geen stemmen

Engels
Verhalenbundel
Fantasy

588 pagina's
Eerste druk: Grim Oak Press, Battle Ground (WA) (Verenigde Staten)

Zonder ziektekostenverzekering en in 2011 gediagnosticeerd met Hodgkin’s lymfoom vergaarde Shawn Speakman snel een enorme schuld aan medische kosten die hij niet kon betalen. Toen bood de New York Times bestsellerauteur Terry Brooks aan om een kort verhaal te doneren dat Shawn kon verkopen om die rekeningen te verlichten – en stelde voor dat hij hetzelfde van zijn andere schrijversvrienden zou vragen. ‘Unfettered’ is het resultaat: een verzameling opgebouwd om die schuld te verlichten met korte verhalen van veel van de beste schrijvers binnen het fantasy-genre. Drieëntwintig verhalen vormen deze ongelooflijke collectie en zoals de titel al doet vermoeden waren de auteurs vrij om bij te dragen wat ze maar wilden. Met de hulp van trouwe vrienden en deze prachtige korte verhalen heeft Shawn de zwaarste ontberingen van het leven genomen en iets magisch gecreëerd. ‘Unfettered’ is niet alleen een fantastische verzameling op zich maar ook een bewijs van de vrijgevigheid die gevonden wordt in de gemeenschap van sciencefiction en fantasy – bewijs dat de mensheid buiten zichzelf kan geven wanneer de behoefte zich voordoet. Is dat niet de drijfveer in de fantasyliteratuur? Een van de verhalen is afkomstig van Kevin Hearne en draagt de titel ‘The Chapel Perilous’ (The Iron Druid Chronicles #4.6): De oude druïde Atticus O’Sullivan heeft tijdens zijn lange leven veel avonturen beleefd en in dit verhaal deelt hij een daarvan met zijn leerlinge Granuaile. Hij vertelt het ware verhaal van de zoektocht naar de Heilige Graal, waarbij hij persoonlijk betrokken was – en waarvan de gebeurtenissen heel anders zijn dan het christelijke verhaal dat de meeste mensen tegenwoordig kennen. Terwijl hij een boodschap verrichtte voor Ogma om de ketel van Dagda terug te krijgen wordt Atticus met het kwaad geconfronteerd in een mysterieuze kapel, zet hij de eerste stappen om de IJzeren Druïde te worden en leert hij de schokkende waarheid over de modekeuzes van goblins. Hij was, natuurlijk, in groot gevaar.

zoeken in:
avatar van Οὖτις
In de plotomschrijving kort elk verhaal beschrijven neemt te veel plaats in beslag. Daarom hieronder dan maar een inhoudsopgave:
Terry Brooks: Walker and the Shade of Allanon
Terry Brooks: Imaginary Friends
Patrick Rothfuss: How Old Holly Came To Be
Robert Jordan & Brandon Sanderson: River of Souls
Tad Williams: The Old Scale Game
Jacqueline Carey: Martyr of the Roses
Daniel Abraham: Dogs
Peter V. Brett: Mudboy
Robert V.S. Redick: Nocturne
Peter Orullian: The Sound of Broken Absolutes
R.A. Salvatore: The Coach with Big Teeth
Todd Lockwood: Keeper of Memory
Carrie Vaughn: Game of Chance
Blake Charlton: The Lasting Doubts of Joaquin Lopez
Kevin Hearne: The Chapel Perilous (The Iron Druid Chronicles #4.5)
Mark Lawrence: Select Mode (The Broken Empire #0.5): een kort verhaal dat zich afspeelt voor het begin van ‘Prince of Thorns’ met Jorg en The Nuban.
David Anthony Durham: All the Girls Love Michael Stein
Jennifer Bosworth: Strange Rain
Eldon Thompson: Unbowed
Naomi Novik: In Favour with Their Stars
Michael J. Sullivan: The Jester
Lev Grossman: The Duel
Shawn Speakman: The Unfettered Knight

Gast
geplaatst: vandaag om 19:21 uur

geplaatst: vandaag om 19:21 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.