menu

Carniepunk - Rob Thurman, Delilah S. Dawson, Kevin Hearne, Mark Henry, Jaye Wells, Rachel Caine, Allison Pang, Hillary Jacques, Jennifer Estep, Kelly Meding, Nicole Peeler, Jackie Kessler, Kelly Gay en Seanan McGuire (2013)

mijn stem
geen stemmen

Engels
Verhalenbundel
Fantasy

448 pagina's
Eerste druk: Gallery Books, New York City (Verenigde Staten)

De rondtrekkende kermis is een overblijfsel van een vervlogen tijdperk, een nieuwsgierigheid die op de loer ligt aan de rand van de stad. Het is een plaats van tegenstrijdigheden – de felle lichten maskeren de afbladderende verf; een carnavalsmedewerker in vettige overalls sluipt weg uit de richting van de verleidelijke oproep van de omroeper. Het is een plaats van illusie – is de baard van die vrouw echt? Hoe kan ze leven als ze opgesloten is in die waterige doos? En hoewel velen worden misleid door list, zijn er aanwijzingen dat iets echt magisch aan de hand is. Men moet alert blijven en snel de ongeschreven regels van deze donkere show leren. Om de kermis te verslaan, kun je maar beter een heleboel geluk hebben of een heleboel wapens – of misschien wat eigen magie. Met verhalen van diverse aard: grotesk, komisch, schandalig, actievol, is ‘Carniepunk’ de eerste verzameling om de energie en houding van stedelijke fantasie te kanaliseren in de bizarre wereld van krakende machines, verdraaide mythen en levendige nieuwe magie. Een van de verhalen is afkomstig van Kevin Hearne en draagt de titel ‘The Demon Barker of Wheat Street’ (The Iron Druid Chronicles #4.5): De oude druïde Atticus O’Sullivan krijgt meer dan vettige maïsbroodjes en frisdrank zonder koolzuur als hij een kermis in Kansas bezoekt waarheen zijn leerlinge Granuaile hem sleept. Hij ontmoet daar een omroeper met een vreemde macht over de menigte: aantrekkelijke vrouwen verlaten hun mannen en verdwijnen in een ongemarkeerde tent om nooit meer gezien te worden en de mannen dwalen weg en vergeten dat ze ooit vriendinnen of vrouwen hadden. Wanneer Granuaile onder de invloed van de omroeper valt en de tent binnengaat is Atticus niet van plan dat te vergeten en verder te gaan. Hij en zijn Ierse wolfshond Oberon achtervolgen haar en ontdekken het gruwelijke geheim van het succes van de kermis.

Er zijn bij dit boek nog geen berichten geplaatst.

Gast
geplaatst: vandaag om 14:44 uur

geplaatst: vandaag om 14:44 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.