menu

The Magician - Colm Tóibín (2021)

Alternatieve titel: De Tovenaar

mijn stem
3,92 (6)
6 stemmen

Engels
Biografie

512 pagina's
Eerste druk: Viking/Penguin, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Lübeck, omstreeks 1900. De jonge Thomas Mann houdt zijn artistieke ambities verborgen voor zijn conservatieve vader, en zijn homoseksuele verlangens voor de hele wereld. Hij trouwt met Katia, dochter van een steenrijke joodse familie uit München, en krijgt zes kinderen met haar. Ze groeien uit tot de beroemdste familie van hun tijd. De opkomst van Hitler dwingt hen tot ballingschap in Zwitserland, Frankrijk en uiteindelijk Amerika.

zoeken in:
avatar van psyche
psyche (crew)
Recensie in Tijdgeest, bijlage dagblad Trouw d.d. 29 januari 2022.

avatar van Raspoetin
De gesublimeerde homo-erotische verlangens van Thomas Mann - NRC
Hoe kan je nog wat toevoegen aan de meterslange rij boeken die zijn geschreven over Thomas Mann? De roman van de Ierse schrijver Colm Tóibín blijkt met zijn focus op Manns homoseksualiteit meer dan geslaagd.

Gast
geplaatst: vandaag om 20:15 uur

geplaatst: vandaag om 20:15 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.