menu

Het Hart van Weshley Castle - Marina Folkers (2021)

mijn stem
3,50 (2)
2 stemmen

Nederlands
Historisch / Romantiek

320 pagina's
Eerste druk: Zomer & Keuning, Utrecht (Nederland)

Engeland, 1546. Bij een brute moordpartij weten alleen Aleyah en Manitas te ontkomen. Ze belanden in een herberg, waar ze kost en inwoning vinden onder voorwaarde dat Aleyah voor de gasten danst. Op een avond ontmoet ze daar een man die haar niet onberoerd laat. Manitas daagt de man, de graaf van Weshley, uit voor een duel. Dan komen ze erachter dat hij achter de aanval zat. Aleyah trekt naar Londen, maar de graaf blijft haar achtervolgen...

zoeken in:
avatar van Tiany
3,0
Mooi, maar een beetje te sprookjes-achtig geschreven verhaal.
Het boek legt teveel de nadruk op de 2 hoofdpersonen hun emoties, bij Michael is dat zijn “lach” of “glimlach”, hoe vaak deze woorden worden gebruikt is een beetje teveel van het goede. Bij dit verhaal kreeg ik een soort Richard Gere en Julia Roberts beeld voor me, rijke man valt op arm meisje, maar dan in de middeleeuwen. Best ook ideaal materiaal om een mooie Disney film van te maken. Ik ben het boek begonnen omdat ik zeer graag historische verhalen lees, liefst naar waargebeurd, maar dat hoeft niet altijd perse, als er maar genoeg spanning, drama en romantiek in zit, maar bij dit boek droop de zoetigheid er teveel af, het voelde niet echt als een historische roman. Enfin, ik heb het uitgelezen want ik was best benieuwd hoe het zou eindigen, maar dit genre van romantische boeken, dat ligt mij niet echt, goed voor één keer.

4,0
Dit is het 3e boek dat ik gelezen heb van Marina Folkers. Ze is een Nederlandse schrijfster die voornamelijk feelgood-verhalen schrijft. Het hart van Weshley Castle is haar eerste historische verhaal.

Ten tijde dat Hendrik de Achtste op de troon zit, reist Aleyah met haar familie en volk rond door Engeland. Samen met haar vriend Manitas ontkomt ze aan een brute moordpartij waarbij wel hun hele familie wordt vermoord. Om te overleven gaat Aleyah dansen in een herberg om aan eten en een slaapplek te komen. Tijdens een van die avonden ontmoet ze de graaf van Weshley Castle. Een intrigerende man die haar niet onberoerd laat. Maar dan ontdekken ze dat hij de man is die achter de aanval zat. Ze willen hem kwijt raken maar dit lijkt niet zo simpel..

Zoals ik van Marina Folkers gewend heeft ze een aangename beeldende schrijfstijl. Het verhaal is duidelijk omschreven en gedetailleerd. Ook weet ze gevoelens knap op te bouwen en lukt het haar om deze over te brengen naar de lezer. Personages zijn menselijk en realistisch. Ook dit is een troef die ze goed weet uit te spelen. De diepgang maakt het verhaal geloofwaardig en intens.

Op het einde van het boek vertelt Folkers nog welke elementen uit het verhaal gebaseerd zijn op waargebeurde feiten. Dit is voor mij steeds een pluspunt en het wijst erop dat het verhaal goed onderbouwd is.

Een romantisch verhaal met spannende elementen en het gekende rauwe randje waar Folkers om bekend staat.

Gast
geplaatst: vandaag om 09:26 uur

geplaatst: vandaag om 09:26 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.