menu

Voksne Mennesker - Marie Aubert (2019)

Alternatieve titel: Volwassen Mensen

mijn stem
3,50 (1)
1 stem

Noors (Bokmål)
Psychologisch

140 pagina's
Eerste druk: Oktober, Oslo (Noorwegen)

Ida is architect en in de bloei van haar leven. Maar de klok tikt. Ze heeft besloten haar eicellen te laten invriezen. Voor de zekerheid. Als ze de ware ontmoet en die ook kinderen wil. Maar nu is het zomer. Ida verblijft met haar zus Marthe, haar man en stiefdochter in hun zomerhuisje. Marthe barst van het geluk: na jaren van mislukte pogingen is ze zwanger. Ondertussen krijgt Ida te horen van dat ze ‘te oud’ is voor een eicelbehandeling. Als Marthe Ida haar gezinsgeluk onder haar neus wrijft, barst de bom. Teleurgesteld en gekwetst begint Ida Marthes idylle te ondermijnen.

zoeken in:
avatar van Lalage
3,5
Oude familiepatronen herhalen zich. Marthe trekt de aandacht. Ida komt er niet toe om te vertellen wat haar bezighoudt. Zowel wat ze niet uitspreekt als wat ze er wel uitflapt leveren spanning op tussen de vakantiegangers.

Marie Aubert beschrijft de gedachten en gevoelens van Ida zo dat ik kan me goed inleven, ook al herken ik me niet in haar. Dat is de kracht van literatuur! Marin Mars heeft het mooi vertaald uit het Noors.

Volwassen mensen – Marie Aubert | Lalagè leest - lalageleest.nl

Gast
geplaatst: vandaag om 11:01 uur

geplaatst: vandaag om 11:01 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.