menu

Beautiful World, Where Are You - Sally Rooney (2021)

Alternatieve titel: Prachtige Wereld, Waar Ben Je

mijn stem
3,07 (14)
14 stemmen

Engels
Sociaal

368 pagina's
Eerste druk: Faber & Faber, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Alice ontmoet Felix. Zij is succesvol romanschrijver, hij werkt in een distributiecentrum. Ze vraagt of hij met haar meegaat op reis naar Rome. Ze voelen zich tot elkaar aangetrokken, maar kunnen ze elkaar ook vertrouwen? Alice’ beste vriendin Eileen verwerkt een pijnlijke relatiebreuk en flirt met Simon, die ze al kent van kinds af aan. Willen ze hun vriendschap op het spel zetten voor de liefde?

zoeken in:
avatar van mjk87
3,0
Hey leuk. Mooie titel ook.

avatar van donnie darko
3,5
Al besteld in voorverkoop. Ben zeer benieuwd

avatar van mjk87
3,0
Boek over millenials op het punt om hun jonge leven achter zich te laten en het moment dat ze wel gesetteld moeten zijn; dit is wel Rooney's minste werk, vooral omdat het allemaal wat los zand is en Rooney niet echt weet wat ze wil zeggen.

Net als de vorige boeken zijn de sterkste boeken de onderlinge relaties, de levensechte dialogen en voral kleine ruzies en irritaties in een relatie die zo herkenbaar zijn. Dat doet Rooney ongelooflijk goed. Ook al gebeurt er eigenlijk niets, het boek blijft wel op een zeker vlak boeien, hoewel het wel een minimumniveau is. De hoofdstukken met plot worden afgewisseld met hoofdstukken van e-mails tussen Alice en Eileen, die soms ook wat essayistisch worden en waar Rooney duidelijk haar ideeën kwijt wil. NIet heel subtiel, wel interessant en op zich past het prima.

De laatste 70 pagina's echter zijn wel de minste, als de hele groep voor het eerst samen is en het allemaal wat chaotisch en dramatisch wordt en het lijkt of er ineens een andere schrijfster aan het woord is. De eerste 250 pagina's was al niet de som der (goede) delen, maar dat laatste stuk haalt het gemiddelde wel naar beneden. Nog wel voldoende. 3,0*.

avatar van Wickerman
2,5
Lange zit om dit enigszins gekunstelde werk door te komen. Het pseudo-intellectuele, essayistische gewauwel in de mails had beter achterwege kunnen blijven. Ik vond haar twee vorige romans beduidend beter.

Gast
geplaatst: vandaag om 21:16 uur

geplaatst: vandaag om 21:16 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.