menu

The Feather Bed - Robert Graves (1923)

mijn stem
3,50 (1)
1 stem

Engels
Gedichtenbundel
Sociaal

28 pagina's
Eerste druk: Leonard & Virginia Woolf at the Hogarth Press, Richmond (Verenigd Koninkrijk)

Een drietal gedichten die niet in ‘Whipperginny’ werden opgenomen, vormen tezamen onder één noemer ‘The Feather Bed’, een werk dat volgens Graves ‘een bijzondere verscheidenheid aan vloeibaar maken vertegenwoordigt'. Het duistere, naargeestige gedicht ‘The Witches’Cauldron’ heet hierin ‘Prologue’. De bulk, kennelijk vooral door religie geïnspireerd, blijft ‘The Feather Bed’ heten, terwijl het korte ‘I Am the Star Of Morning’ (een teken dat Graves langzaamaan uit zijn neuroses geraakt?) omgedoopt is in ‘Epilogue’.

zoeken in:
avatar van Οὖτις
3,5
Middels een introductiebrief voorin het boekwerk draagt Robert Graves dit op aan John Ransom, een dichter uit de Verenigde Staten, die hij echter John Ransome noemt.
Opnieuw werd een boekomslag ontworpen door schoonvader William Nicholson.
Deze tot 250 exemplaren gelimiteerde oplage was snel uitverkocht.

Gast
geplaatst: vandaag om 20:13 uur

geplaatst: vandaag om 20:13 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.