menu

The Haunting of Leigh Harker - Darcy Coates (2021)

mijn stem
3,00 (1)
1 stem

Engels
Griezel

272 pagina's
Eerste druk: Poisoned Pen Press, Scottsdale (Verenigde Staten)

Het rustige buitenhuis van Leigh Harker was al meer dan tien jaar haar heiligdom, totdat de dingen abrupt veranderden. De gordijnen ging vanzelf open, de radio ging aan en uit, en 's nachts rijst er een duistere figuur op in de schaduwen van haar slaapkamerdeur, naar haar kijkend, wachtend tot ze eindelijk haar waakzaamheid laat verslappen en in slaap valt. Tot aan haar grenzen gedreven, maar onwillig haar huis te verlaten, worstelt Leigh om antwoorden te vinden. Maar iedere stap voorwaarts brengt haar dichterbij iets wat afschrikwekkender is dan ze zich ooit voorgesteld heeft. Een giftige schaduw sijpelt binnen via de gesloten deur onder de trap. De klink ratelt door de nacht en vingernagels krassen over het hout. Haar huis herbergt gevaarlijke geheimen, en nu Leigh gevangen zit binnen de muren is ze bang dat ze nooit meer kan ontsnappen...

zoeken in:
avatar van PeterW
3,0
Het eerste deel van dit boek behoort tot het griezeligste wat Darcy Coates ooit heeft geschreven; voor zover ik gelezen heb althans. Een vrouw genaamd Leigh Harker wordt in haar eigen huis geteisterd door een afschrikwekkende aanwezigheid die zich op verschillende manieren manifesteert. Een schim die met priemende ogen in de schaduwen loert, dingen verplaatst en door het huis sluipt, voetstappen op de trap, telefoons die beginnen te rinkelen maar zonder iemand aan de andere kant van de lijn, radio's die vanzelf aangaan, gordijnen die opengeschoven worden, etc. Ook vindt ze dingen in huis waarvan ze niet wist dat ze ze had en die ze niet herkent, waaronder een griezelige oude foto met een gezin. Onder de trap zit een deur die ze, al heeft ze al vijftien jaar in dat huis gewoond, nog nooit heeft geopend, en die op slot zit. Het horrorelement verdwijnt prompt wanneer blijkt dat de afschrikwekkende aanwezigheid geen monster is, maar een lieve oude dame die in het huis is gaan wonen nadat de vorige bewoonster, Leigh Harker zelf dus, is verdwenen en dood gewaand wordt. "The Sixt Sense" meets "The Others". Het tweede deel is een detective, waarin Leigh samen met de oude vrouw probeert uit te zoeken wat er met haar gebeurd is.
Een vlot geschreven roman die zoals ik al zei heel griezelig begint en via een detective eindigt in een psychologisch gedeelte waarin acceptatie en verdriet de boventoon voeren.

Gast
geplaatst: vandaag om 17:32 uur

geplaatst: vandaag om 17:32 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.