menu

Forest of the Damned - Lee Mountford (2019)

mijn stem
2,50 (1)
1 stem

Engels
Griezel

282 pagina's
Eerste druk: CreateSpace, Charleston (Verenigde Staten)

Een groep van vier onderzoekers reizen af naar het Zwarte Woud om de verhalen over het gebied te onderzoeken. Ze hopen bewijs te vinden voor het paranormale. Maar het verkrijgen hiervan kan hen hun ziel kosten. Het woud komt zijn belofte al snel na, maar hun opwinding wordt verpest als een van hen verdwijnt in de nacht. Spookachtige verschijningen, stemmen en demonische dingen loeren in de duisternis en veranderen het avontuur van hun leven in een levende nachtmerrie. En achter dat alles wacht de beruchte Moeder Sibbett, die hen de waarheid van het leven na de dood wil laten zien.

zoeken in:
avatar van PeterW
2,5
PeterW (crew)
Dit boek borduurt voort op een verhaal uit de bundel 'The Nightmare Collection Volume One' getiteld 'The Black Forest' waarin in de late Middeleeuwen in een afgelegen gebied in het noorden van Schotland een nederzetting gevestigd wordt op een open plek in het bos. een vreemde plek voor een nederzetting, maar de leider, onder invloed van zijn maîtresse, Moeder Sibbett genaamd, bepaalt dat het dorp hier gebouwd werd. Moeder Sibbett krijgt steeds meer invloed, en neemt uiteindelijk de leiding over. De mensen die het er niet mee eens zijn en proberen te vluchten worden op mysterieuze wijze afgeslacht. De volgelingen van Moeder Sibbett veranderen steeds meer in levende lijken, en de rest valt allen ten prooi aan een oude godheid.

Het boek begint eeuwen later in de tegenwoordige tijd, wanneer het dorp niet meer is dan een vergeten legende die men ook het liefst vergeten houdt. Niemand gaat ooit het Zwarte Woud in, en zij die dat wel doen komen nooit meer terug. Een viertal spokenjagers is echter van plan het verloren dorp te gaan zoeken, of in ieder geval bewijs voor paranormale activiteit te vinden. Bepakt en bezakt trekken ze het bos in op zoek naar sporen van het dorp.

Op zich had dit best een aardig verhaal kunnen worden, ware het niet dat je ongeveer halverwege al weet dat het voor alle personen fataal zal aflopen, tenzij er in de loop van de rest van het verhaal er een een of ander wonder zal gebeuren, wat er dan aan de haren bij gesleept moet worden. Het feit dat je al weet wat de uitkomst zal zijn is op zich al irritant, maar wat me het meeste stoorde was dat bepaalde personages willens en wetens dingen doen die compleet waanzin zijn, en die een ieder weldenkend mens niet zou doen. De auteur maakt gebruik van een heleboel clichés (spanningen onderling, relatieproblemen, schuldgevoelens uit het verleden etc.), maar laat ook de personages het geijkte pad volgen. Nou doet bijna iedere auteur dat, wanneer iemand door het kwaad verleid wordt, gebeurt dat dan ook altijd. Niemand schijnt dat te kunnen doorbreken, en op zich is dat niet erg, maar wanneer dit tegen beten gebeurt, stoort me dat toch wel heel erg.

Ik ben niet echt tegen een ongelukkig einde (hoewel ik het liever niet heb), maar er zijn zo van die dingen die je niet voort kunt laten bestaan, en de gang van zaken hier is daar een voorbeeld van. Het kwaad uit dit verhaal mag gewoon niet blijven bestaan en dient volledig uitgeroeid te worden; wat het boek ook wat spectaculairder gemaakt zou hebben. Wat is er leuker dan het kwaad meedogenloos af te maken en de emoties van frustratie die dat te weeg brengt te ervaren. Maar wie ben ik?

Gast
geplaatst: vandaag om 01:01 uur

geplaatst: vandaag om 01:01 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.