menu

The Demonic - Lee Mountford (2017)

Alternatieve titel: The Demonic #1

mijn stem
3,50 (1)
1 stem

Engels
Griezel

280 pagina's
Eerste druk: CreateSpace, Charleston (Verenigde Staten)

Jaren geleden liep een meisje van huis weg en zwoer er nooit meer terug te gaan. Het was een plek vol angst, pijn en ellende door de hand van een misbruikende vader. Maar nu is haar vader dood en is ze gedwongen haar eed te breken en terug te keren naar huis om zich lichaam te rusten te leggen en de geesten van het verleden tegemoet te treden. Echter staat Danni Morgan op het punt te ontdekken dat sommige geesten echter zijn dan anderen. Iets buiten haar begrip wacht op haar, loerend in de schaduwen. Een kwaad dat van plan is haar familie te vermoorden en iedere ziel op te eisen.

zoeken in:
avatar van PeterW
3,5
PeterW (crew)
'The Demonic' is het vervolg op een verhaal uit 'The Nightmare Collection, Volume One' 'The Demon on the Farm', waarin een boerenknecht de kinderen van zijn werkgever met een bijl afslacht, in opdracht van een demon die in de oude korenmolen huist.

Vierhonderd jaar later keert de hoofdpersoon, Danni Morgan, terug naar het huis waar ze jaren geleden weg is gelopen om te ontsnappen aan haar vader, die nu overleden is. Ze heeft het huis geërfd en is van plan dat te verkopen. Wat ze niet weet is dat er geesten uit verleden gevangen zitten, die onder invloed staan van de demon die nog altijd in de molen huist.

De schrijver grijpt hier terug op een aantal clichés die door de diverse schrijvers al honderdduizend keer gebruikt zijn, en waar men maar niet van loskomt. Ik wou dat er eens een schrijver kwam die die clichés losliet, en er een eigen draai aan gaf. Het is leuk dat een demon je probeert te beïnvloeden, maar je hoeft daar niet in mee te gaan.

Gast
geplaatst: vandaag om 23:33 uur

geplaatst: vandaag om 23:33 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.