menu

Sumerechniy Dozor - Sergej Lukjanenko (2003)

Alternatieve titels: Schemerwacht | Dusk Watch

mijn stem
3,62 (4)
4 stemmen

Russisch
Fantasy

448 pagina's
Eerste druk: Izd-vo AST, Moskou (Rusland)

Niemand is op de hoogte van hun bestaan (ze zijn niet te onderscheiden van gewone mensen) maar ze bestaan wel: de Anderen. Met hun buitengewone krachten leven ze tussen de bevolking, die niets merkt van de strijd die in hun midden woedt. Want de Anderen zijn verdeeld. Aan de ene kant staan de aanhangers van het Licht, aan de andere kant de aanhangers van de Duisternis. Al eeuwenlang bestaat er een bestand tussen deze twee vijanden. 's Nachts controleert de uit aanhangers aan het Licht bestaande Nachtwacht of hun tegenhangers zich aan het bestand houden, overdag is het de beurt aan de Dagwacht. Maar nu is een gewoon mens achter het bestaan van de Anderen gekomen. De Nachtwacht en Dagwacht besluiten samen uit te vinden wie de verrader in hun midden is, want een Andere moet hun geheim hebben verraden. De Nachtwacht wordt vertegenwoordigd door Anton, de Dagwacht door de jonge Duistere Konstatin. Het spoor leidt naar een vrijwel onbewoond luxe appartementencomplex in Moskou. Hier begint een wedloop tegen de tijd?

zoeken in:
avatar van Psychocandy
4,0
Hou het nog effe op vier punten. Er gebeuren weer allerlei spannende en vreemde dingen, maar het einde, tja... Ik weet nog steeds niet goed wat ik daarvan nou moet denken. Wel tof dat Anton nu eindelijk een Grote is!

avatar van Frankeermachine
4,0
Na een ontzettend tegenvallende Dagwacht is Sergej weer helemaal terug met Schemerwacht. Niet zo goed als het eerste deel, maar wel een boek om in één ruk uit te lezen.

Na het tegenvallende boek Dagwacht en de film Nachtwacht was ik er eigenlijk klaar mee. Ik heb een paar dagen geleden toch maar eens de film Dagwacht gekeken en ben weer razend enthousiast geworden en heb toch dit boek aangeschaft. Bijna het boek in één ruk uitgelezen, want het was moeilijk het boek neer te leggen.

Ik kan nu niet wachten tot het boek 'De Laatste Wacht' wordt uitgegeven en er zijn geruchten over een vijdfe deel met korte verhalen. Ben benieuwd, want dit smaakt naar meer.

avatar van Psychocandy
4,0
Ik heb contact gehad met AWBruna en die zeggen dat de boeken vrij duur zijn om te vertalen en het succes ervan is niet al te groot. Vandaar dat er geen Nederlandse vertaling zal verschijnen. De Engelse versie is of wordt wél beschikbaar, zo werd mij gemeld.

Wat een geweldig boek. Opnieuw legt Sergej Lukjanenko alles beter uit dan bij het vorige boek, het geheel zit weer steengoed ineen en is nog verrassender. Als het laatste deel nog beter is dan dit - wat bijna niet anders kan, met het einde van dit boek - dan kijk ik er echt heel erg naar uit. Super!

Gast
geplaatst: vandaag om 11:20 uur

geplaatst: vandaag om 11:20 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.