menu

Unconditional Surrender - Evelyn Waugh (1961)

mijn stem
4,00 (2)
2 stemmen

Engels
Autobiografische Roman / Oorlog

184 pagina's
Eerste druk: Chapman and Hall, Londen (Verenigd Koninkrijk)

In 1941, na te hebben gediend in Noord-Afrika en Kreta, heeft Guy Crouchback zijn idealisme als hellebaardier verloren. Een kantoorbaan in Londen geeft hem de kans op verzoening met zijn voormalige vrouw. Dan, als verbindingsofficier met de partizanen in Joegoslavië, wordt Crouch zich eindelijk volledig bewust van de zinloosheid van een oorlog die hij ooit zag in termen van eer.

zoeken in:
avatar van Οὖτις
4,0
Zijn eigen wederwaardigheden in de Tweede Wereldoorlog verwerkte Evelyn Waugh in de decennia erna tot drie romans met een fictieve hoofdpersoon. Deze drie delen, Men at Arms - 1952, Officers and Gentlemen - 1955 en Unconditional Surrender - 1961, werden in 1965 samengevoegd tot één titel, Sword of Honour dat qua tekst werd aangepast.

Gast
geplaatst: vandaag om 15:45 uur

geplaatst: vandaag om 15:45 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.