menu

Djebjoetant - Sergej Lebedev (2021)

Alternatieve titels: Дебютант | Corpus #607

mijn stem
geen stemmen

Russisch
Spionage / Thriller

252 pagina's
Eerste druk: Astrel, Moskou (Rusland)

‘De Debutant’ is het perfecte gif, dodelijk en zonder sporen na te laten. De chemicus Kalitin, die het heeft gemaakt, werkte in een geheim instituut in de Sovjet-Unie, maar is na het uiteenvallen van die unie naar het Westen gevlucht. Aan luitenant-kolonel Sjersjnev de taak de verrader te vergiftigen met zijn eigen uitvinding...’De Debutant’ werpt als psychologische thriller een speciale blik op de creatie en het gebruik van gifstoffen door de speciale diensten van het Kremlin, maar is ook een universeel verhaal over goed en kwaad, schepper en schepping, wetenschap en geloof.

zoeken in:
avatar van Sol1
Sol1 (moderator)
'De Debutant' is de vijfde roman van de schrijver en journalist Sergej Lebedev.

Hij is afkomstig uit een familie van geologen. Vanaf zijn veertiende werkte hij acht seizoenen aan geologische expedities in het noorden van Rusland en in Kazachstan.

Zijn literaire werk is in 21 talen vertaald en komt voor op de shortlists en longlists van Russische en Europese literaire prijzen.

'De Debutant' is al vertaald in het Pools en Tsjechisch; er lopen voorbereidingen voor de publicaties in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en andere landen.

Gast
geplaatst: vandaag om 13:30 uur

geplaatst: vandaag om 13:30 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.