menu

Op Vakantie: Een Geschiedenis van Onze Vrije Tijd - Wim Daniëls (2021)

mijn stem
2,62 (4)
4 stemmen

Nederlands
Verhalenbundel
Sociaal / Reis

240 pagina's
Eerste druk: Alfabet, Amsterdam (Nederland)

Tegenwoordig vliegen we voor een habbekrats naar een tropische bestemming. Maar nog niet zo heel lang geleden was dat voor velen onbetaalbaar. Hoe gingen we toen met vakantie? Op de fiets, te voet, met de trein of zelfs met de auto. Met een imperiaal op het dak, de spullen vastgezet onder een klapperend zeil? De auteur beschrijft in 29 korte verhaaltjes hoe wij vroeger op vakantie gingen. Over de eerste durfals die, al aan het begin van de vorige eeuw, Europa bereisden per fiets. En over de gezinnen die in de jaren vijftig en zestig voor het eerst op autovakantie gingen. En over de mensen die in eigen land de zon opzochten. Naar de Wadden of naar Zeeland, gewoon kamperen met de tent.

zoeken in:
3,0
Vrolijk boek dat alle mogelijke manieren van op vakantie gaan behandelt. Smakelijke anekdotes en af en toe interessante (geschiedenis)weetjes. Leest soms iets te veel als een studieboek vanwege de vele opsommingen.

avatar van divart
2,5
Leuk onderwerp met interessante feitjes van deze veelschrijver. De uitwerking had vele malen beter gekund.

Gast
geplaatst: vandaag om 21:26 uur

geplaatst: vandaag om 21:26 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.