menu

The Obstacle Is the Way: The Little Book for Flipping Adversity into Opportunity - Ryan Holiday (2014)

Alternatieve titels: Het Obstakel Is de Weg: Klassieke Principes om van Tegenslagen Kansen te Maken | The Obstacle Is the Way: The Timeless Art of Turning Trials into Triumph

mijn stem
3,38 (4)
4 stemmen

Engels
Biografie / Ideeƫnliteratuur

224 pagina's
Eerste druk: Portfolio/Penguin, New York (Verenigde Staten)

De grootse mannen en vrouwen in onze wereld hadden geen buitengewoon geluk of uitzonderlijke talenten en ervaringen. Het enige dat ze deden was leven volgens een enkel principe: ‘Dat wat in de weg staat wordt de weg.' We geven te snel op. Wat eerst onoverkomelijke obstakels leken kunnen met een simpele verandering unieke kansen worden. Ryan Holiday laat aan de hand van de stoïcijnse filosofie zien dat dat wat je pad blokkeert in werkelijkheid een nieuw en beter pad opent. Als een tegenstander je bedreigt moet je onbevreesd zijn en moed tonen. Een onmogelijkheid deadline is de kans om te laten zien hoe betrokken je bent. De stoïcijnse filosofie – dat wat in de weg staat is de weg – kan toegepast worden op elk probleem. Het is meer dan 2.000 jaar geleden ontdekt en heeft sinds die tijd zijn effectiviteit bewezen op slagvelden en board rooms. Van het vermogen van Barack Obama om tegenslagen te overwinnen tijdens de verkiezingen, tot het ontwerp van de iPhone, dit inzicht maakt mensen onoverwinnelijk.

Er zijn bij dit boek nog geen berichten geplaatst.

Gast
geplaatst: vandaag om 10:26 uur

geplaatst: vandaag om 10:26 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.