menu

De Groef: Een Wandeling - Maartje Wortel (2021)

mijn stem
3,00 (1)
1 stem

Nederlands
Autobiografisch / Ideeƫnliteratuur

80 pagina's
Eerste druk: G.A. van Oorschot, Amsterdam (Nederland)

Jarenlang loopt Maartje Wortel dagelijks met een vriendin exact dezelfde rondjes door het Oosterpark in Amsterdam. Het is als een plaat waarin de naald een steeds diepere groef achterlaat. Ze voeren in zekere zin steeds dezelfde gesprekken. Plotseling verhuist haar vriendin, verandert de wereld in een niet bij te houden tempo, gaat haar relatie uit en bereikt Wortel een dieptepunt. Ze moet blijven lopen, maar datzelfde rondje voelt als het plegen van verraad. En die mok die ze altijd meeneemt, met daarop de beeltenis van Angela Merkel, lijkt ineens een relikwie uit vervlogen dagen. In 'De Groef' vertelt Wortel over verlies en vrijheid, over vastzitten en loslaten. En hoe ze, of ze dat nou wil of niet, een nieuw ritme zal moeten vinden.

zoeken in:
avatar van mjk87
3,0
Wel aardig. De gedachten van Wortel gaan alle kanten uit maar ze geeft vaak genoeg herkenbare leuke inzichten en het sfeertje is prima. Lang niet alles is even boeiend en de laatste twee hoofdstukjes (met dat gedoe met Niña Wijers) sowieso niet, maar als geheel is dit best een klein fijn werkje. 3,0*.

Gast
geplaatst: vandaag om 19:42 uur

geplaatst: vandaag om 19:42 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.