menu

The Hobgoblin of Little Minds - Mark Matthews (2021)

mijn stem
2,50 (1)
1 stem

Engels
Griezel

204 pagina's
Eerste druk: Wicked Run Press, Detroit (Verenigde Staten)

Kori Persephone Driscoe leed onder haar vaders mentale ziekte. Het enige wat ze wilde was dat hij beter werd, maar in plaats daarvan verdween hij. Kori sluipt het verlaten psychiatrische ziekenhuis Northville binnen, de laatste plek waar haar vader behandeld werd, op zoek naar troost en sporen van zijn herinnering. Wat ze daar vindt is iets dat niet langer menselijk is en diep in de ondergrondse tunnels woont. Tijdens de laatste dagen van het hospitaal heeft een schurkachtige psychiater de stemmingswisselingen van de geesteszieken gemanipuleerd, en hen veranderd in wilde, manische wezens die wraak zoeken in het licht van de volle maan. Als de wezens op jacht zijn naar prooi, kan alleen een ontsnapte patiënt en haar geliefde kind Kori helpen overleven. Maar ze moeten snel zijn, want de wezens willen bloed. Kori wil haar vader redden, maar het hele hospitaal staat op het punt opgeblazen te worden en zal haar dan levend begraven.

zoeken in:
avatar van PeterW
2,5
PeterW (crew)
Volgens de achterflap zal dit boek je kijk op weerwolven radicaal doen veranderen. Nou, dat doet het dus niet, alhoewel ik moet zeggen dat de schrijver een poging in de die richting heeft gedaan. Hij voert een soort weerwolf ten tonele die in verschillende opzichten nogal afwijkt van het traditionele wezen. Zijn weerwolven zijn wezens die volgens de tradities bij volle maan veranderen in bloeddorstige wezens, maar in tegenstelling tot de "normale" weerwolf blijven deze wezens wel bij hun volle verstand, en handelen daar ook naar. Zo verscheuren ze bijvoorbeeld alleen mensen die het verdiend hebben...

De booswicht in dit verhaal is een arts die, in navolging van haar mentor, probeert een superras te fokken. Wat nou precies de bedoeling hiervan is wordt niet helemaal duidelijk, maar daar kun je wel iets bij verzinnen. Hiervoor dient ze twee wezens met superkracht (weerwolven dus) bij elkaar te brengen en hopen dat de nakomelingen hiervan een stap in de richting van het ultieme wezen zullen zijn. Helaas levert dit nogal wat mismaakte gedrochten op en die waardeloos zijn voor het onderzoek.

Misschien dat ik niet echt in de stemming was voor een dergelijk boek, maar het geheel kon me niet echt bekoren. Ik zal niet zeggen dat het slecht is, maar het geheel kwam mij wat magertjes over. Sommige dingen gingen een beetje te vlotjes, terwijl andere zaken nogal traag gingen. Ook hield het boek wat abrupt op. Er was wel een einde, maar dat mocht geen nam hebben.

Gast
geplaatst: vandaag om 01:43 uur

geplaatst: vandaag om 01:43 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.