menu

Aan Zee: Een Kroniek van de Kust - Martin Hendriksma (2021)

mijn stem
geen stemmen

Nederlands
Verhalenbundel
Sociaal

360 pagina's
Eerste druk: De Geus, Amsterdam (Nederland)

Van al onze landschappen houden we het meest van de kust. Het strand vormt een laatste plek waar jong en oud, arm en rijk elkaar tegen het lijf lopen. De auteur schetst hoe een onherbergzame zandwoestijn, voortdurend bedreigd door het water, kon uitgroeien tot het favoriete oord van ontspanning. Lotgevallen van kleurrijke kustbewoners en historische gebeurtenissen smeedt hij aaneen tot een keten van zilte verhalen, die zich uitstrekt van Cadzand tot Rottumeroog. Het is een kroniek van vijfhonderd jaar kustbeleving, van watervloed, slavernij, armoede en oorlog, maar ook van vrijheid en zorgeloos geluk.

zoeken in:
Sharon
Als zee liefhebber had ik me verheugd op dit boek en dat heeft het grotendeels waar gemaakt. Het is een mooie boek over onze Nederlandse kust. Het laat ons zien dat de kijk op onze kust nog niets eens zo heel lang geleden veranderd is. Eerst was de zee een onheilspellende plek met zijn vele gevaren, denk aan o.a. de stormen en de watersnoodramp. Inmiddels staat de zee en het strand bijna synoniem voor een onbezorgd dagje uit. Toch moeten we ook nu rekening houden met de zee en dat begint grotendeels bij ons eigen gedrag. Mijn cijfer voor het boek valt iets lager uit, maar dat komt voornamelijk door de grote hoeveelheid geschiedenis die met dit boek gepaard gaat. Ondanks dat zeker een aanrader.

Gast
geplaatst: vandaag om 22:32 uur

geplaatst: vandaag om 22:32 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.