menu

Mrtvý Holky: 10 Divných Povídek - Miloš Urban (2007)

mijn stem
geen stemmen

Tsjechisch
Verhalenbundel
Griezel / Sociaal

206 pagina's
Eerste druk: Argo, Praag (Tsjechië)

De verhalen uit deze verzamelbundel ‘Dode Meisjes: Tien Vreemde Verhalen’ zijn in de periode van 2002 tot 2006 ontstaan. Enkele ervan vonden al eerder hun weg naar tijdschriften. Voor deze bundel zijn ze bewerkt en in chronologische volgorde geplaatst. In ‘Faun’ wordt de relatie tussen Helena en haar partner verstoord, doordat Helena niet zwanger raakt. Haar partner veronderstelt echter dat er een minnaar in het spel is en onderneemt directe actie. ‘Záznam Rozhovoru se Ženou Středního Věku’ (‘Opname van een Interview met een Vrouw van Middelbare Leeftijd’) toont hoe het voor een student heel makkelijk is om intieme informatie los te krijgen. In ‘Smrtečka’ (‘De Kleine Dood’) beleven een man en een vrouw voor een verjaardag seks in de natuur. Dat loopt echter op een onverwachte manier af. In ‘To Strašný Kouzlo Podzimu’ ('De Verschrikkelijke Magie van de Herfst') wil een gymnasiumstudent met zijn vriendin in de herfst enige tijd onder de open lucht in de natuur doorbrengen. Een wrede paranormale kracht verstoort echter de vrede en de romantiek.

zoeken in:
avatar van Sol1
Sol1 (moderator)
'Smrtečka' verscheen in 2009 bij de Amsterdamse uitgever Voetnoot apart in een vertaling van 43 pagina's als 'De Kleine Dood'; nummer 10 in de serie 'Moldaviet'.

Gast
geplaatst: vandaag om 02:00 uur

geplaatst: vandaag om 02:00 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.