menu

Jsme Tady: Příběh v Deseti Povídkách - Jan Balabán (2006)

mijn stem
geen stemmen

Tsjechisch
Verhalenbundel
Sociaal

195 pagina's
Eerste druk: Host, Brno (Tsjechië)

‘Hier Zijn We Dan: Een Verhaal in Tien Korte Verhalen’ toont de hoofdpersonen op momenten dat hun levens instorten: de communistische actrice Alexandra, die aan kanker sterft; Ludvík Chmelnický, die tegen astma vecht; de in de steek gelaten Emil, die op het punt staat zelfmoord te plegen; de kunstschilder Petr Zabransky, die na een val van het dak in alle eenzaamheid op sterven ligt en de balans van zijn leven opmaakt; de jonge, bedeesde Marek, die met zijn leven en zijn seksuele ontluiking worstelt; of bijvoorbeeld nog Světlana, die psychisch is gebroken door een familietragedie. Zij allen zijn niet alleen gebonden door een netwerk van verstoorde familierelaties of persoonlijke zwakheden en woede-uitbarstingen, hun verhalen komen uiteindelijk ook samen en het lot van elk van de individuele personen kruist dat van de anderen.

zoeken in:
avatar van Sol1
Sol1 (moderator)
De twee verhalen van de kunstschilder Petr Zabransky en van de jonge, bedeesde Marek keren terug in de uitgave 'Dona Nobis Pacem' van 57 pagina's, zoals in 2012 uitgegeven door de Amsterdamse uitgeverij Voetnoot als nummer 19 in haar Moldaviet-reeks.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:29 uur

geplaatst: vandaag om 11:29 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.