menu

Prázdné Ulice - Michal Ajvaz (2004)

Alternatieve titel: Empty Streets

mijn stem
geen stemmen

Tsjechisch
Fantasy / Sociaal

532 pagina's
Eerste druk: Petrov, Brno (Tsjechië)

Op een autokerkhof aan de rand van Praag stuit een schilder op een mysterieus houten voorwerp. Terwijl hij de vreemde vorm van het object op verschillende plaatsen in de stad opmerkt, realiseert hij zich dat het de sleutel bevat tot het achterhalen van de waarheid over de recente verdwijning van een jong meisje. Zijn pogingen om de betekenis van het object te begrijpen, brengen hem in contact met een reeks personages en de verhalen die ze hem vertellen vergroten de draaikolk van onzekerheid die het object in gang heeft gezet. Zal het steeds ingewikkelder netwerk van aanwijzingen hem uiteindelijk naar de waarheid leiden?

zoeken in:
avatar van Sol1
Sol1 (moderator)
Het boek won in 2005 de 'Jaroslav Seifert Prize', in het Tsjechisch: 'Cena Jaroslava Seiferta'; een gerenommeerde Tsjechische literaire prijs die in januari 1986 vanuit Stockholm in het leven werd geroepen door de Charta 77-stichting en oorspronkelijk bedoeld was voor het werk van auteurs in ballingschap tijdens het Sovjet-regiem.

Zie: Jaroslav Seifert Prize - Wikipedia - en.wikipedia.org

Gast
geplaatst: vandaag om 14:54 uur

geplaatst: vandaag om 14:54 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.